Orfève - jemné, tmavé bean-to-bar čokolády ze Ženevy rozšiřují sortiment nejlepší světové čokolády v ČR o luxusní švýcarskou značku. Kakaové boby jsou pečlivě vybírány a musí splňovat různé body kritiky. Kvalita musí být správná, vůně unikátní. Velkou roli však hrají také environmentální faktory, jako je udržitelné zemědělství a sociální aspekty. V Orfève se pracuje pouze s kakaovými boby, které splňují všechny tyto požadavky a jsou důmyslně zpracovány na čokoládu se sofistikovanou chutí pro ty nejnáročnější.

Toto jemné a nenásilné Cru de Terroir, zcela bez kyselin a hořkosti. Tato extra jemná švýcarská čokoláda se vyznačuje jemnými květinovými tóny a zralým ovocem na lehce karamelizovaném základu.

Aroma profil: akátový med, banán a karamel na pozadí jemná čokoláda. 

Provincie San Ignacio se nachází mezi úpatím And a Amazonky na úplném severu země a je ohraničena údolím řeky Rio Marañon a jejími strmými kaňony.

I přes vysokou nadmořskou výšku, která se pohybuje mezi 1000 a 1250 metry, se zde díky výjimečnému mikroklimatu a izolaci podařilo zachovat odrůdu kakaa, která byla dlouho považována za vyhynulou: geneticky dokonale čistou odrůdu Nacional.

Od roku 2010 je toto kakao předmětem výjimečného programu ochrany díky podpoře 400 farmářů v regionu, kteří se sdružili kolem vzorového centra pro posklizňovou úpravu.

Po několika letech experimentů byl vyvinut přísný protokol fermentace a sušení, který umožňuje dokonalé vyjádření mimořádně jemných aromat tohoto kakaa, jedinečného na světě.

PŮVOD

Departamento de Cajamarca, Perú

TERROIR

Provincie San Ignacio

ODRŮDA

Puro Nacional nativo

SKLIZEŇ

2020

DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY

akátový med, banán a karamel, na pozadí jemná čokoláda

PRAŽENÍ

48 minut při 105 °C

KONŠOVÁNÍ

46 hodin

ZRÁNÍ

14 dní

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství 20,3g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).

HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU Bobů: Peru Vyrobeno: Švýcarsko
SLOŽENÍ: loupané kakaové boby (Peru), surový třtinový cukr, kakaové máslo, celý třtinový cukr. Obsah kakaa min. 70%. Veganské. 
ZCELA BEZ: sóji, lepku, vajec, laktózy, ořechů.

Energetická hodnota 2459 KJ/ 595 kcal
Tuky 44 g,z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 33g, z toho cukry 29 g
Vláknina: 8g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,1 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená s aromatickým dřevem Palo Santo.

skladem

899 Kč

80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g

80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g

80,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature z vintage Dark sklizně po období těžkých dešťů 2015.

skladem

899 Kč

75% Ecuadorian Rum Cask (2019) - To’ak 50g

75% Ecuadorian Rum Cask (2019) - To’ak 50g

75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po rumu.

skladem

1 299 Kč 999 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím