Orfève - jemné, tmavé bean-to-bar čokolády ze Ženevy rozšiřují sortiment nejlepší světové čokolády v ČR o luxusní švýcarskou značku. Kakaové boby jsou pečlivě vybírány a musí splňovat různé body kritiky. Kvalita musí být správná, vůně unikátní. Velkou roli však hrají také environmentální faktory, jako je udržitelné zemědělství a sociální aspekty. V Orfève se pracuje pouze s kakaovými boby, které splňují všechny tyto požadavky a jsou důmyslně zpracovány na čokoládu se sofistikovanou chutí pro ty nejnáročnější.
Toto jemné a nenásilné Cru de Terroir, zcela bez kyselin a hořkosti. Tato extra jemná švýcarská čokoláda se vyznačuje jemnými květinovými tóny a zralým ovocem na lehce karamelizovaném základu.
Aroma profil: akátový med, banán a karamel na pozadí jemná čokoláda.
Provincie San Ignacio se nachází mezi úpatím And a Amazonky na úplném severu země a je ohraničena údolím řeky Rio Marañon a jejími strmými kaňony.
I přes vysokou nadmořskou výšku, která se pohybuje mezi 1000 a 1250 metry, se zde díky výjimečnému mikroklimatu a izolaci podařilo zachovat odrůdu kakaa, která byla dlouho považována za vyhynulou: geneticky dokonale čistou odrůdu Nacional.
Od roku 2010 je toto kakao předmětem výjimečného programu ochrany díky podpoře 400 farmářů v regionu, kteří se sdružili kolem vzorového centra pro posklizňovou úpravu.
Po několika letech experimentů byl vyvinut přísný protokol fermentace a sušení, který umožňuje dokonalé vyjádření mimořádně jemných aromat tohoto kakaa, jedinečného na světě.
PŮVOD |
Departamento de Cajamarca, Perú |
---|---|
TERROIR |
Provincie San Ignacio |
ODRŮDA |
Puro Nacional nativo |
SKLIZEŇ |
2020 |
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY |
akátový med, banán a karamel, na pozadí jemná čokoláda |
PRAŽENÍ |
48 minut při 105 °C |
KONŠOVÁNÍ |
46 hodin |
ZRÁNÍ |
14 dní |
Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství 20,3g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU Bobů: Peru Vyrobeno: Švýcarsko
SLOŽENÍ: loupané kakaové boby (Peru), surový třtinový cukr, kakaové máslo, celý třtinový cukr. Obsah kakaa min. 70%. Veganské.
ZCELA BEZ: sóji, lepku, vajec, laktózy, ořechů.
Energetická hodnota 2459 KJ/ 595 kcal
Tuky 44 g,z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 33g, z toho cukry 29 g
Vláknina: 8g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,1 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g
75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená s aromatickým dřevem Palo Santo.
skladem
899 Kč
80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g
80,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature z vintage Dark sklizně po období těžkých dešťů 2015.
skladem
899 Kč
75% Ecuadorian Rum Cask (2019) - To’ak 50g
75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po rumu.
skladem
1 299 Kč 999 Kč