Divoká 70% čokoláda s cupuaçu Luisa Abram
Divoká a lahodná 70% čokoláda z brazilského amazonského lesa s kousky ovoce cupuaçu. Skutečná chuť Brazílie! Zobrazit více
Kód: | Kód: LAB3 |
Divoké kakao z Amazonie s ovocem cupacu
Cupuaçu, stejně jako kakao, je druh Theobroma a lze jej hojně nalézt v Amazonském deštném pralese. Sladká vůně jeho zralých plodů se šíří po celém lese a přitahuje mnoho zvířat a hmyzu. Jedná se o bestseller Luisa Abram značky. Kakao použité v této tabulce pochází od řeky Tocantins, Pará. Ožívá kyselostí kandovaného cupuaçu. Pomerančové a citrónové tóny kakaa jsou jemně doplněny kousky cupuaçu, jako by byly stvořeny jeden pro druhého. Slibná a hladká, tato kyselkavě exotická čokoláda je prostě uchvatná.
Krásné balení obsahuje dvě tabulky po 40g, balené samostatně, celkem 80g čokolády. Nemusíte tak celou čokoládu otevřít najednou a můžete ji ve 100% kvalitě spotřebovat na vícekrát! Tedy pokud se vám podaří ovládnout se, samozřejmě. Na obalu je také zobrazen příběh čokolády a mapa původu.
Tato čokoláda získala stříbrnou medaili na international chocolate awards v roce 2020.
Chuťové tóny : karamel, sladkokyselý, pomeranč, citron, med
Tato 70% hořká čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
70% Luisa Abram je oslazená třtinovým cukrem v množství 11,2g na celou 40g tabulku (v balení jsou 2) - ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom malém jablku.
HMOTNOST: 80g (2x40g)
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Brazílie Vyrobeno: Brazílie
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 70%. Informace k alergenům - Bez lepku, vyrobeno v zařízení zpracovávajícím mléko a ořechy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2144 kJ/512 kcal
Tuky 37 g, z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 36g, z toho cukry 28 g
Bílkoviny 8,2 g
Sůl 0 mg
Chuťové tóny : karamel, sladkokyselý, pomeranč, citron, med
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
85% BIO AJALA (Dom. republika + Tanzanie) 45g (CZ-BIO-002)
85% bio hořká čokoláda - čistá, chuťově výrazná z kakaových bobů z Dominikánské republiky a Tanzanie.
65% Lemon Bergamot (Belize) Dick Taylor 57g
Směs bergamotu a citronu vytváří v této hedvábné 65% hořké čokoládě Belize dokonalou rovnováhu citrusů a květinových podtónů.
Hario - Hnědé papírové filtry Misarashi (V60-02) 40 kusů
Japonské kuželové přírodní papírové filtry na kávu pro Hario V60-02 dripper.
GREEN Donkey (Matcha oslí darkmilk bez cukru) - Naive 50g
Speciální ceremoniální Matcha čokoláda z oslího mléka a čerstvě lisovaného kakaového másla. Zcela bez cukru a umělých aditiv.
Nepasterizované BIO oslí mléko (Terceira) (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita oslího mléka na trhu. BIO certifikované nepasterizované, kryodesikované zlatavé oslí mléko z celoroční trvalé atlantské pastvy - ve fialovém skle Miron.