Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Špičková bean-to-bar kvalita z Maďarska. Blend 100% kakaa s výraznou a intenzivní chutí.

Kakao se v této čokoládě jeví dokonale nahé! Není přidáno absolutně nic, co by mohlo zakrýt jeho fantastické tóny a nuance, které se uvolňují důkladným procesem mletí. Hladká textura pomáhá procítit delikátnost chutí a vůní. Kromě toho, že Rózsavölgyi Csokoládé jsou výrobci čokolády typu bean-to-bar, se také považují za umělce a rádi baví a překvapují svými unikátními výtvory.

Tato stovka je velmi jemná, osvěžující a "ovocně šťavnatá", tóny bobulového ovoce jsou patrné. Díky blendu má velmi široký chuťový profil a mnoho tónů. Je intenzivní a ucítíte v ní vše od mírné sladkosti a kyselky až po slané a zemité tóny s herbálními nuancemi.. Pro milovníky stovek povinnost!

Řemeslná dílna Rózsavölgyi Csokoládé - Maďarsko/Budapešť

Čokoláda, resp. kakao - jako řemeslný materiál, je obzvláště inspirativní! My v Rózsavölgyi Csokoládé používáme tradiční postupy a čisté ingredience k dosažení těch nejpřirozenějších chutí a aplikujeme detailní, ale současné designy, abychom vytvořili nezapomenutelný zážitek pro konzumenta – skutečné umělecké dílo.

Kakaové boby pocházejí od 8 hlavních pěstitelů ve Venezuele, Madagaskaru, Mexiku, Tanzanii, Peru, Ekvádoru, Svatém Tomáši a Nikaragui. Všichni jsou uznávanými hráči v pěstování vzácných odrůd jemného kakaa. Jejich dokonalé fermentační a sušící techniky jsou nezbytným prvním krokem ve vývoji chuti a kvalitě našich surovin!

V naší dílně zpracváváme boby Porcelana, Carenero Superior, Trincheras, Rio Caribe, Sur del Lago, Puerto Cabello, madagaskarské trinitario a criollo, Soconusco criollo z Mexika, peruánské Nacional a Nativo Blanco, ekvádorské a amazonské typy, trinitario z Tanzanie, forastero Amolenado ze Svatého Tomáše, Nikaragujské boby trinitario a další! Některé se používají k výrobě čokolád „single origin“. Všechny čokolády jsou bean-to-bar. Tato 100% tabulka je z blendu nejlepších bobů.

Získali jsme stříbrná a bronzová ocenění od Academy of Chocolate za naše jednotné čokolády i za naše obaly.

Staré maďarské tvary a vzory se prolínají s novými výtvory; tradiční výroba čokolády s moderním pohledem. Přinášíme konzistenci bez kompromisů v kvalitě!

Vše ručně balíme do papíru, z něhož je asi 90 % recyklováno. Nepoužíváme žádné plastové materiály!

Prodejna

Náš obchod se nachází v umělecké čtvrti Budapešti, v centru města. Prodejna je otevřena úterý-pátek od 10.30-18.30 s přestávkou na oběd od 13-13.30 a v sobotu od 12-18.

2. prodejna, která se nachází v továrně, je otevřena pondělí-pátek 10-16:30. Adresa je Art Quarter Budapest, Nagytétényi út 48-50. Budapešť 1222.

Šroub Rózsavölgyi Csokoládé

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

Chuťové tóny: bobulové ovoce, citrusy, intenzivní kakao, zemité a slané nuance, byliny

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Maďarsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaa min. 100%. Produkováno v zařízení, které zpracovává také ořechy, sezam a mléčný prášek.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2629 kJ/628 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 34 g
Sacharidy 21 g (část jako vláknina)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

70% Soklet - Bhut Jolokia Chilli 50g

70% Soklet - Bhut Jolokia Chilli 50g

70% prémiová čokoláda z Indického kakaa s Bhut Jolokia (alias Ghost Pepper) chilli.

skladem

169 Kč

100% Chocolat Madagascar OTTANGE (bez přísad) 75g

100% Chocolat Madagascar OTTANGE (bez přísad) 75g

Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ottange, Mava Estate, Sambirano.

skladem

235 Kč 199 Kč

BIO 100% Chuncho (bez přísad) Karuna 60g

BIO 100% Chuncho (bez přísad) Karuna 60g

100% BIO čokoládová tabulka Karuna ze vzácného chuncho kakaa z Peru od čokolatiérů z jižního Tyrolska.

skladem

199 Kč 189 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím