Tmavá thajská Single Origin od Paradai s kakaem z Nakhon Si Thammarat a 100% obsahem kakaa je hýčkajícím a zdravým požitkem, který se skládá z jediné složky - kakaa.

Krásně vytvořená tabulka: Čistá, krémová, pomalá a svůdná - tající s jemným, ale přetrvávajícím tónem ořechového taninu a exotické citrusové kyselky. Jemně vyvážená, tmavě hořko-kyselá kakaová chuť, intenzivní a uspokojující. V těchto hlubokých příchutích je krémovost, která ukazuje velkou jemnost a dlouhý, nezapomenutelný závěr.

Akademie čokolády - stříbro

Ocenění: Academy of Chocolate a ICHW- Stříbro

  • zemitá vůně: Dub
  • ovocná vůně: Citrusové ovoce
  • pražená aromata: kešu , kakao , pražené mandle
  • ořechové noty: Mandle
  • Tato tyčinka je vyrobena z čisté kakaové hmoty bez přidaného cukru. Přesto obsahuje celých 1,3g cukru, což je přirozený obsah cukru v kakau.
  • Kakao pochází z oblasti Nakhon Si Thammarat na jihu Thajska v Thajském zálivu, téměř 800 km jižně od Bangkoku.
  • Hl. profil: tóny citrusů, dřeva a mandlí. Chutná přirozeně intenzivně. Skutečná lahůdka pro 100% fanoušky.
  • Výrobce: PARADAi Chocolate | Bangkok | Thajsko
  • Dva zakladatelé Paradai jsou ve skutečnosti majitelé pražírny kávy. V určitém okamžiku se však začali zajímat o kakao a začali vyrábět Čokoládu sami. Na jihu země v oblasti Nakhon Si Thammarat je mnoho pěstitelů kakaa, a tak začali nakupovat kakao zde. Svět se dozvěděl o Paradai Thai Craft Chocolate díky jejím četným oceněním na International Chocolate Awards a Academy of Chocolate.

Kakaový původ: Nakhon Si Thammarat, Thajsko

Kakao pochází od několika malých farmářů z této provincie, kde se pěstuje velká část kakaa v Thajsku. Provincie Nakhon Si Thammarat se nachází na jihu země na východním pobřeží Malajského poloostrova v Thajském zálivu.

Poznámky k produktu: Bez přidaného cukru, bez přidaných sladidel, bez dalších přísad, bez mléčných výrobků, bez ořechů, bez sóji, bez lecitinu, bez palmového oleje, vegan

Speciální: Bean to Bar, Craft Chocolate, Direct Trade, Single Origin, oceněné

Balení: Paradai ve spolupráci s místním přítelem ilustrátorem balí svou čokoládu do krásného recyklovaného papíru s návrhy inspirovanými tradičními thajskými vzory.

Tato nízkosacharidová 100% hořká čokoláda s kakaem od Nakhon Si Thammarat vystihuje na obalu thajskou kulturu s výraznými vzory a dvěma postavami Ramakien - obra a Mekhala - z thajského eposu, ve kterém se obr pokouší ukrást šperky z Mekhaly. Místo drahokamů se jí zde obr snaží ukrást kakaové lusky. Na obalu tedy vidíme malou obměnu příběhu spolu s konkrétními charakteristikami regionu, ve kterém se příslušné kakao pěstuje.

Černé pozadí odráží 100% obsah kakaa této tyčinky a zlatá ražba připomíná typickou flóru a faunu původní oblasti Nakhon Si Thammarat s prastarými kapradinovými lesy a sady. Obal je tedy využíván jako příležitost k vyjádření lásky a úcty k jejich produktu a podle toho je prezentována prémiová čokoláda. Spotřebitelé si tak více váží každého sousta.

Inspirativní příběh Paradai: Phurich a Warit objevili zanedbané kakaové stromy v zadních zahradách Nakhon Si Thammarat a viděli příležitost proměnit je v něco smysluplného. Oba přátelé tedy založili Paradai, což v thajštině znamená přátelství.

Od té doby získávají kakao od malých farmářů z různých oblastí Thajska. Vize za tím je přinést světu thajskou kulturu prostřednictvím čokolády: nejlepší thajskou chuť a design. Paradai hodně experimentuje s různým kakaem a výrobním procesem – od fermentace přes pražení až po dokonalý recept. Její vášeň spočívá především v ražení vlastního podpisu do čokolád Bean to Bar, který vrcholí nezaměnitelným aromatickým profilem.

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 50g
VYROBENO: Thajsko Země původu kakaa: Thajsko
SLOŽENÍ: Thajské kakaové boby a máslo. Obsah kakaa 100%. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

  • Energie (kalorie): 2786,5 kJ (666 kcal)
  • Tuky: 56,5 g, Z toho nasycené mastné kyseliny: 34,8 g
  • Sacharidy: 26,6 g, Z toho cukry: 1,3 g
  • Bílkoviny: 12,7 g
  • Sůl: 0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA (bez přísad) 85g

100% Chocolat Madagascar DOMAINE MAVA (bez přísad) 85g

100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Mava plantáž.

skladem

199 Kč

100% RAW Chocolat Madagascar MAVA (bez přísad) 75g

100% RAW Chocolat Madagascar MAVA (bez přísad) 75g

100% a RAW čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Mava plantáž.

skladem

235 Kč 199 Kč

100% RAW Chocolat Madagascar VOHIBINANY (bez přísad) 75g

100% RAW Chocolat Madagascar VOHIBINANY (bez přísad) 75g

100% a RAW čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Vohibinany farma.

skladem

235 Kč 199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím