Buy Wholesale Willie’s Cacao Chocolate | Cotswold Fayre

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je BIO prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Willie’s Cacao 100% tabulka má intenzivní chuť ořechů. Je hedvábně jemná se silnými ořechovými tóny a dochutí kávy.

Britská čokoládovna, která má pod sebou celou produkci – od vypěstování kakaovníku až po hotovou tabulku (tree to bar). Specialitou jsou pak bezesporu čokolády se 100% obsahem kakaa, které majitel firmy Willie Harcourt-Cooze nadšeně propaguje jako přísadu do vaření, a to nejen do cukrovinek – sám je autorem několika úspěšných kuchařek, ve kterých představuje recepty jako např. boloňské špagety s čokoládou či čokoládové rizoto. On sám byl v roce 2008 vyhlášen čokoládovou osobností roku, v roce 2011 se pak jeho Čokoládová bible stala kuchařkou roku.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

Chuťové tóny: hedvábí, ořechy, země

HMOTNOST: 40g
ZEMĚ PŮVODU: Venezuela
SLOŽENÍ: kakaová hmota, kakaové máslo. Obsah kakaa 100%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2610kJ/634 kcal
Tuky 57,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 34,8 g
Sacharidy 10,2 g
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 10,9 g
Sůl 0,1 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

70% Soklet - Bhut Jolokia Chilli 50g

70% Soklet - Bhut Jolokia Chilli 50g

70% prémiová čokoláda z Indického kakaa s Bhut Jolokia (alias Ghost Pepper) chilli.

skladem

169 Kč

100% Latitude Semuliki (Uganda) 70g

100% Latitude Semuliki (Uganda) 70g

100% organická čokoláda z kopců národního parku Ugandy.

skladem

195 Kč

99% GAY-ODIN (bez cukru)

99% GAY-ODIN (bez cukru)

Řemeslná italská "skoro stovka" z Neapole. 99% bean to bar čokoláda BEZ CUKRU. Malošaržová kvalitní ruční výroba od roku 1894.

není skladem

199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím