Míšina čokoláda

160g prémiových datlí Medjoul obalených ve 100% kakaové hmotě kakaových bobů kokoa kamili z Tanzánie

Nejkvalitnější výběrové datle Medjool jsme obalili v naší zlatem oceněné bean to bar čokoládě. Vyzkoušejte spojení dvou božských chutí!

Proč jsme vybrali datle Medjool?

Chutnají po medu a karamelu, jsou neskutečně šťavnaté a rozplývají se na jazyku podobně jako naše čokoláda. Jsou to takové královny mezi datlemi. 

Datle jsme odpeckovali, rozpůlili a obalili v naší tmavé čokoládě Tanzanie 100%, až se utvořila křupavá čokoládová skořápka. Nejdříve si tak křupnete čokoládu a potom už se vám datle společně s čokoládou rozplynou na jazyku..

Jedna z top STOVEK v nabídce (vítěz zlaté medaile AoC) je intenzivně ovocná a kyselkavá 100% Tanzanie od Míši D. a společně jsme v této stovce okoupali prémiové medjoul datle nevyšší kvality!

Dokonalá svačinka od Míšiny čokolády plná minerálů a energie, bez přidaného cukru. 

  • geniální spojení prémiových datlí a 100% čokolády
  • nekompromisní složení bez cukru
  • suroviny přímo od farmářů
  • pěstováno bez chemie a s respektem k přírodě
  • úžasné chuťové opojení a výživa
  • již 2-3 kousky díky použití 100% čokolády dodají skvělou energii a dostatečně zasytí!
  • perfektní před-tréninková svačinka plná vitamínů a hlavně minerálů jako je: draslík, hořčík, křemík, selen, zinek, fosfor, měď, železo, vápník a další!

Tahle stovka ještě v prosinci 2020 vyhrála jako jediná vysokoprocentní tmavá čokoláda na světě zlatou medaili v prestižní soutěži Academy of Chocolate Awards 2020 v Londýně. Jde o jednu z nejlepších a nejoblíbenějších 100% řemeslných čokoládových tabulek na světě, stvořenou "zlatýma českýma rukama" tuzemské čokolatiérky umělkyně - p. Michaely Dohnálkové v Praze.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Výrazná tmavá čokoláda z výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie. Vyrobena pouze z kakaa a v ČR. Dlouhým mletím se zjemní a krásně se rozpouští na jazyku. Je úplně bez cukru a hezky se hodí třeba i k sýrům. 

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

100% "čokoláda" jež obaluje tyto datle je stejně jako všechny kvalitní 100% čokolády velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 160g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie (kakao), Izrael (datle), Česko (Výroba)
SLOŽENÍ: Medjool datle, kakaové boby. Obsah kakaové sušiny v polevě 100 %. Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí. Skladujte v suchu a chladu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1843 kJ/439 kcal
Tuky 21 g, z toho nasycené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 51 g, z toho cukry 36 g (přírodní cukry datlí, nikoli přidaný cukr)
Bílkoviny 6,7 g
Sůl 0g

Aroma profil čokoládové polevy:  Silná kakaová intenzita s ovocným vodopádem

veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA (bez přísad) Ekvádor 150g

Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA (bez přísad) Ekvádor 150g

Dokonalé spojení pravého banánu a 100% kraftové ekvádorské čokolády AJALA bez zrnka cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky banánové africké kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.

skladem

249 Kč

100% Chocolat Madagascar AMBOHIMENA (bez přísad) 75g

100% Chocolat Madagascar AMBOHIMENA (bez přísad) 75g

Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ambohimena, Mava Estate, Sambirano.

skladem

235 Kč 199 Kč

BIO 82% GRENADA 85g

BIO 82% GRENADA 85g

82% BIO čokoládová tabulka z Karibiku.

skladem

239 Kč 199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím