Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je čistá prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

100% od Bonnat neobsahuje nic jiného než kakao. Ani zrnko cukru. Intenzivní, elegantní chuť kakaa s tóny ořechů a kokosu jsou u této poctivé "blendové" (tzn. celkem tajemné) stovky celkem překvapující.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

stephane-bonnat-chocolatier

Stephane Bonnat - špička mezi čokolatiéry. Čokoládový čaroděj. Neodhalený alchymista. Znalost a vášeň pro čokoládu zdědil po pradědech, co zažehli pod kotlem tajemné výroby čokolády už před 250 lety. Čokoládu dodnes vaří napůl moderně a napůl za pomoci starých krámů po těch pradědech. Nikdo neví, jak to ten chlap dělá. Vloudit do čokolády třeba chuť slunce, svůdnost černošky, spektrum duhy..

Bonnat má obaly s poněkud prehistorickým soft-warem co se designu týče - člověk uchopí produkt a neví, co je firma, co je jméno, co je odrůda, co je šotek tiskárny a co ťapka sudičky. V možnostech dnešní grafiky je pan mistr trošku archivní typ. Čokolády Bonnat nelze kupovat "povrchovýma očima“, jak se dnes kupuje takřka vše. Když sáhnete po Bonnat čokoládě, dokazujete hlubší znalost kvality a smysl pro zatím neviditelné kouzlo pod obalem.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100 g
Vyrobeno: Francie
SLOŽENÍ: Kakaová hmota (kakao, kakaové máslo). Obsah kakaové sušiny 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2540 kJ/607 kcal
Tuky 51,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32,79 g
Sacharidy 29,5 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 1,1 g
Bílkoviny 14,7 g
Sůl 0,02g

Odrůda kakaa: Blend (směs)

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

75% MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

75% MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

75% speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda bez cukru. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.

skladem

99 Kč

DURIAN (darkmilk) Naive 57g

DURIAN (darkmilk) Naive 57g

61% speciální litevská mléčná čokoláda Naive s durianem z limitované kolekce Equator.

skladem

195 Kč

Obří 100% Bonnat (bez přísad) 1KG

Obří 100% Bonnat (bez přísad) 1KG

Obří 100% čokoládová tabule Bonnat.

skladem

1 399 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím