CO PŘESNĚ JE VITARGO®?
Vitargo je revoluční, lehce stravitelný zdroj energie využívaný nejen olympijskými a elitními atlety, ale také miliony sportovců na všech kontinentech.
VYROBEN VE ŠVÉDSKU = GMO free patentovaná forma komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Ideální molekulární struktura, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem apod.).
BEZ CUKRU = Vitargo neobsahuje aditivum jednoduchých cukrů, neobsahuje stopy lepku a je 100% KOŠER.
DÁVKOVÁNÍ PŘED, BĚHEM i PO VÝKONU = Vitargo nezatěžuje žaludek a vstřebává se cca do deseti minut.
Vitargo je klinicky testováno s následujícími výsledky: Vitargo zvyšuje hladinu glykogenu o 70% rychleji a o 77% více než standardní sacharidové kombinace a 2,3x prochází rychleji žaludkem, a to bez zažívacích problémů. Více zde: https://www.vitargo.com/clinical-studies-intl/
Vitargo je vhodným transportním médiem pro další účinné látky jako jsou volné aminokyseliny, kreatin, arginin a další, jejichž účinek výrazně znásobuje.
100% ORIGINAL = originální Vitargo přímo od výrobce je garancí jasného původu a kvality, žádné mezičlánky. Originální Vitargo je navíc ve všech vyšších gramážích baleno do speciálních ochranných sáčků po 1kg (2 kg balení tak např. obsahuje 2 sáčky)

Vitargo jsem osobně testoval a považuji ho za zcela nejlepší a nejrychlejší sacharidový doplněk stravy pro svalový glykogen na světovém trhu. Testoval jsem ho 3 měsíce specificky a cíleně u tréninků silové vytrvalosti. Vitargo doporučuji hlavně pro sportovce a lidi zaměřené na výkony a svalovou energii - svalový glykogen.

 

 

 Jelikož já osobně žiji naplno tím, co mě baví - a to je Workout, sport a pohyb všeobecně, tak také dělám určité kompromisy mezi "dokonalým" přístupem ke zdraví (kde by u mě sacharidy ve vyšší míře stejně tak jako necelistvé doplňky stravy neměli místo) a výkonností ve svém sportovním odvětví. Bez doplňování sacharidů jsem nikdy nebyl schopen dělat to, co miluji naplno a sacharidy pro mě(stejně jako pro všechny profesionální sportovce) vždy byly a jsou klíčovou záležitostí co se týče svalové energie. 

Nejsem příliš zastáncem sacharidů všeobecně co se týká zdraví a také tvrdím, že velké % neaktivní populace je nutně potřebuje začít limitovat (zejména redukcí samotného počtu sacharidových jídel a tím i množství stimulací inzulínu za den), na prvním místě však toxické zrniny, cukry a patogenní fruktózu. Zrna obsahují mnoho potencionálně nebezpečných látek a antinutrientů, nebezpečné rodiny proteinů (většina lidí zná např. jen lepek, jsou však desítky dalších ještě horších a velmi problematických(lektiny, goitrogeny..) a jiné inhibitory, látky, jedy a sloučeniny. Navíc všeobecně nenesou žádnou větší "pozvolnou energetickou" výhodu pro běžné fungování těla, kterou jsou většinou opěvovány v porovnání s kvalitními tuky. Nejvyšší potenciál výkonnosti ve sportu a workoutu se však nedá bez sacharidů docílit. Kdo studuje problematiku zdraví, těla, energie a sacharidů se vždy a jistě střetne s problémem: zdraví VS výkon/sport. 

Né, vrcholový sport opravdu není tělu přirozený a nedá se pak nijak spojovat s ideálem v přístupu ke zdraví. Ba naopak, ruku v ruce se svou "vášní" a koníčky sportů jsou atleti nuceni učinit mnohdy spousty kroků, které jejich aktivitu podpoří, ačkoli dobře ví, že nejsou ideálními ve vztahu k nejvyššímu možnému zdraví našeho těla. To je bohužel daň za to, že děláme různorodé aktivity co nás baví a dosahujeme specifických cílů. Fitness, workout a posilování (pokud není vykonáváno lehce a vyloženě jako zdravotní fyzkultura) je samo o sobě z hlediska zdraví, minimálně dost problematické a bylo by v tomto kontextu i na článek (za cenu výkonu nebo vzhledu jde zdraví téměř vždy do pozadí). Každopádně když už potřebujeme pro tělo sacharidy a víme o jejich problematice své, je nejlepší sahat po maximálně prostých zdrojích s co nejmenším množstvím nebezpečných složek a zejména po takových, co jsou ozkoušené. Musí být dobře a lehce stravitelné, bez většího obsahu antinutrientů a vláken a hl. schopny maximalizovat doplnění svalového glykogenu bez zatížení trávícího traktu(zejm. okolo tréninků), jelikož jde o neustále a pravidelně se opakující cyklus u každého sportovce. Z výše uvedených důvodů často ti nejlepší atleti a sportovci světa používají pořád dokola sacharidy jako je bílá rýže, ovesná kaše, těstoviny, brambory, ale také necelistvá jídla jako pečivo, krekry, extrudáty, wafle, oplatky, sušenky apod.. Jsou používány právě z důvodu rychlého zásobení anebo doplnění energie ve formě glukózy, pro mozek a pracující svaly a do svalového glykogenu (energie uložená ve svalech pro jejich práci).

Čím je sacharid jednodušší, tím rychleji ho tělo zužitkuje na energii a tím vhodnější je, čím blíže jsme k oknu tréninku (výkonu) pokud Vám jde o maximalizaci a doplnění energie ve svalech. Naopak čím je složitější a čím více má vlákniny, tím pomaleji ho tělo sice zužitkuje avšak tím efektivněji doplňuje a zvyšuje kapacitu glykogenu ve svalu pro pozdější výkon a aktivity závislé na něm. Proto je pro sportovce, závislé na množství glykogenu ve svalech důležité obojí (např. ráno oves (-pomalý) a po tréninku vitargo (-rychlý) nebo jejich kombinace pro kombinovaná a specializovaná okna aktivit a výkonů. Vše záleží na konkrétním smyslu aktivity a také na typu metabolismu těla. Pokud budete například v účelném tukovém metabolismu nebo hladovění, platí pro Vás už jiná pravidla. Každopádně nevěřte průkopníkům vrcholového sportu a výkonu čistě na tucích, já sám jsem maximálním zastáncem tuku a ketózy co se zdraví týče při konkrétních alternativních terapeutických stavech, ale jako vrcholový sportovec dobře vím, že bez sacharidů výkon neudělám a myslím tím pozoruhodný silový výkon, né průměr. Lidé, co budou tvrdit opak, nechť Vám prosím nejdříve dokážou vlastním příkladem maximální výkonnost ve sportu bez sacharidů (zejména v explozivním a maximálním silovém úsilí).

Na základě výše zmíněného jsem i já sám v podstatě vždy hledal sacharidy, které by mi pomáhali v mém sportu dosahovat optimální výkony, ale vybírali si zároveň co nejmenší daň na mém zdraví (top výkony totiž skutečně můžete dělat na snickerskách, red bullu, sušenkách, tatrankách a čokoládě, kam to ale povede v budoucnu s ohledem na zdraví jistě každý tuší...). Proto jsem pro sport vždy nejčastěji používal a používám sice co nejcelistvější zdroje, které jsou ale zároveň rukou člověka zbavené potenciálně nebezpečných přírodních toxinů a antinutrientů - bílá rýže, fermentovaný máčený oves, brambory, semolina apod. - z tohoto je zcela patrné, že jde v podstatě o škrob, který nám ve sportu nejvíce energeticky pomáhá a přitom má při náležité aktivitě minimální negativní dopady. Protože to je defakto glukóza, pouze pomalejší a bez tak šílených výkyvů, jaké by dělala například čístá Dextróza. A Vitargo je trefa do černého právě proto, že se jedná o čistý škrob - komplexní sacharid(speciální frakce amylopektinu), který ale neobsahuje žádné antinutrienty nebo cukr a přitom je extrémně lehce a rychle stráven a využit pro maximalizaci svalové energie a glykogenu bez výkyvů běžných pro jednoduché cukry. Má totiž pro atlety zcela ideální molekulární strukturu, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu 

Jde o unikátní, patentovaný vysokomolekulární sacharid s nulovým obsahem cukru, vyrobený ve Švédsku. Speciální struktura Vitarga v kombinaci s optimální osmolalitou je garancí lehké stravitelnosti a maximální využitelnosti. Originální produkty Vitargo od přímého výrobce jsou garancí jasného původu a nejvyšší kvality.

Vitargo® je čistý sacharidový nápoj zcela bez přídavku aditiv, chemie a umělých sladidel - pro suplementaci před nebo během i po výkonu. Lze ho konzumovat až 3350 kJ/800 kcal během hodiny podle intenzity tréninku. Vitargo® Pure je zcela bez přídavku sladidel nebo aromat. Nedoporučuji žádné jiné varianty produktů Vitargo na trhu, jsou chucené a slazené chemií a nebezpečnými aditivy. Pokud nutně potřebujete příchuť, dotvořte si ji přírodními aromaty a třeba stévií.

Vitargo můžete jej užít i po tréninku v kombinaci např. s vaším oblíbeným proteinem a doplňky jako je creatin, aminokyseliny apod. anebo v období 2-3 dnů před závodem pro doplnění a maximalizaci tělesných zásob glykogenu

Většina lidí volí díky rychlému vstřebání z žaludku do těla před závodem i po něm základní Vitargo. Při silovém tréninku se nejvíce osvědčí Vitargo v kombinaci s kreatinem, pro rekonvalescenci po cvičení zase Vitargo v kombinaci s proteinem či aminokyselinami.

Palivo před výkonem

20-60 minut před výkonem pijte Vitargo. Z žaludku se vstřebá během deseti minut. Je však třeba pamatovat na to, že někteří jedinci se potřebují cítit připravení a plní energie 20 minut před závodem, zatímco jiní už 30-45 minut před výkonem.

Palivo během výkonu

Při výkonu delším než 90 minut se vyplatí doplňovat zdroj energie přibližně každých 45-60 minut. Pokud chcete oddálit moment vyčerpání energie a být takzvaně napřed – tedy doplnit Vitargo ještě před vyčerpáním zásob energie – můžete doplňovat během výkonu po cca 20 minutách.

Palivo po výkonu

Po výkonu užijte Vitargo např. spolu s proteinem co nejdříve (ještě před jídlem) pro doplnění paliva, regeneraci a růst. Jedinci s velmi vysokým příjmem sacharidů a bílkovin si mohou později dát ještě jednu dávku Vitarga s proteinem.

Produkce – garance kvality

Špičkově kvalitní 100% přírodní škrob Vitargo je patentovanou formou komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Má ideální molekulární strukturu, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem atd.).

Patentovaný škrob Vitargo pochází ze speciálně vybraných a striktně non-GMO farem na jihovýchodě Švédska. Ty jsou vlastněny přímo farmáři, nikoli korporacemi. Produkce probíhá pod dohledem počítačů a je neustále kontrolována, aby byla zajištěna nejvyšší možná kvalita.

Prášek Vitargo je vyráběn v rámci uzavřeného systému. To znamená, že z produkce jde přímo do balení. Továrna zpracovávající Vitargo také produkuje pouze škrob. Neexistuje tedy žádné riziko kontaminace. Každá vyprodukovaná šarže je mimo to testována v akreditované laboratoři.

Kvalita a certifikace

- Zakázané látky – všechny produkty mají laboratorní certifikaci na absenci zakázaných substancí.

- Garance kvality – Certifikace dle HACCP zaručuje bezpečnost vyráběných potravin a prevenci distribuce nebezpečných produktů. Systém HACCP je součástí standardu BRC.
Továrna má také IPM systém (Integrated Pest Management) a neustále udržuje pracovní prostředí bez škůdců za pomoci preventivních opatření a absolutně minimálního užití pesticidů. Trvalá práce se systémem IPM vyřazuje riziko hygienických problémů.

- Produkce a zpracování – kontrola kvality výroby je zajištěna díky těmto certifikacím (továrna Lyckeby Starch AB):
ISO 9001, od roku 1991
ISO 14001, od roku 1998
ISO 50001, od roku 2006
Non-GMO, od roku 2013
FSSC 22000
Halal, Kosher
Certifikát National Veterinary Institute, SVA, since 2005


DÁVKOVÁNÍ VITARGO® PURE

Balení: 2 kg (2 x 1 kg)

Návod k přípravě: Rozpusťte 72 g (1 porce = cca 2,5 odměrky) v 600 ml vody. Postup: Rozpouštějte 72 g ve 200 ml vody 30 s, po rozpuštění doplňte do konečného objemu (500 - 600 ml).

Návod k použití: pijte jako sportovní nápoj před nebo během intenzivního tréninku či závodu, nebo jako přípravu před závodem: 1-2 porce denně dva až tři dny před závodem. V průběhu jedné hodiny konzumujte maximálně množství odpovídající energetické hodnotě 3350 kJ/ 800 kcal v závislosti na intenzitě a délce trvání tréninku (závodu).


VITARGO® PODROBNÉ DÁVKOVÁNÍ

1/ Kulturistika, kalistenika a silové sporty

ENERGIE PŘED VÝKONEM

V případě nadměrné zátěže během dne, velkého pracovního vytížení atd., je vhodné zařadit před výkonem lehce stravitelnou energii. Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody a popíjejte 30 – 45 minut před zahájením tréninku.

REGENERACE PO VÝKONU

Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo 72g ještě např. s proteinem - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci. 

2/ Kolektivní a míčové sporty ( fotbal, hokej, házená, basketbal, volejbal, tenis..)

VYTVOŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PŘED ZÁPASEM / VÝKONEM
jeden den před zápasem: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody. Vypijte celkem dvě dávky během dne mezi jídly.
v den zápasu: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody a popíjejte 30 – 45 minut před zahájením zápasu.

ENERGIE BĚHEM ZÁPASU / VÝKONU

Rozmixujte Vitargo (72g) v 500 – 600 ml vody. Tyto instrukce jsou pro okolní teplotu 20 až 30 stupňů Celsia, je-li teplota vyšší přidejte 100 ml vody k uvedené hodnotě, je-li teplota pod 20 stupňů, uberte 100 ml vody.

REGENERACE PO ZÁPASE / VÝKONU

Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo 72g ještě např. s proteinem - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci.

3/ Vytrvalostní disciplíny ( cyklistika, běh, triatlon, maraton..)

VYTVOŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PŘED ZÁVODEM
dva dny před závodem: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody. Vypijte celkem dvě dávky během dne mezi jídly.
jeden den před závodem: stejný postup
v den závodu: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody a začněte popíjet 30 – 60 minut před zahájením výkonu.

BĚHEM ZÁVODU

Rozmixujte Vitargo (72g) v 500 – 600 ml vody. Tyto instrukce jsou pro okolní teplotu 20 až 30 stupňů Celsia, je-li teplota vyšší přidejte 100 ml vody k uvedené hodnotě, je-li teplota pod 20 stupňů, uberte 100 ml vody. Vitargo může být konzumováno v množství 3.350 kJ/ 800 kcal za hodinu, a to v závislosti na délce a intenzitě výkonu.

REGENERACE PO UKONČENÍ ZÁVODU

Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo 72g ještě např. s proteinem - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci.




Upozornění: skladujte v chladu a suchu.

 


Mohlo by Vás zajímat

Pampeliškový Med 500g

Pampeliškový Med 500g

Velmi vzácný druh léčivého surového medu z květů Smetanky lékařské!

skladem

525 Kč

BIO Manukový med (silný 25+) 250g

BIO Manukový med (silný 25+) 250g

Unikátní druh antibakteriálního medu z Nového Zélandu v BIO kvalitě.

skladem

890 Kč

Vřesový Med 500g

Vřesový Med 500g

Pravý Vřesový med. Vyhledávaná specialita.

skladem

580 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím