
Nejnovější tabulka mléčné čokolády od Dick and Taylor z USA: Quinoa Crunch! Milovali jsme tuto tabulku při testech mikrošarží natolik, že jsme ji přinesli zpět jako stálici! Křupavé quinoa lupeny jsou přimíchány do naší oceňované 55% vanilkové mléčné čokolády s plnotučným mlékem Alexandre Family Farm A2/A2 a zakončené nádechem mořské soli, výsledkem je neodolatelná křupavá, krémová bean to bar svačina.
Co je mléko A2/A2?
„Tradičně krávy produkovaly mléko s proteinem A2/A2 beta-kasein. Postupem času se mutovaný gen A1 propracoval do mléčného skotu. Krávy dnes produkují kombinaci proteinů A1 a A2, čímž vzniká typ mléka, který je pro lidské tělo relativně nový a může být obtížněji stravitelný. Mnoha lidem tak činí problémy a citlivosti. Vybíráme si krávy, které na našich pastvinách produkují pouze mléko A2/A2. Je tělu nejpřirozenější a snadno se vstřebává. Můžete se spolehnout, že naše mléko je vždy 100% čisté A2/A2. Naše mléko je mléko tak, jak bylo zamýšleno přírodou, prastaré mléko.“ - Rodinná farma Alexandre
VŠECHNA NAŠE ČOKOLÁDA JE PEČLIVĚ VYRÁBĚNA Z BOBŮ PO TABULKU V NAŠÍ MALÉ TOVÁRNĚ V SEVERNÍ KALIFORNII POUŽITÍM NEJLEPŠÍHO KAKAKA A TRADIČNÍCH EVROPSKÝCH TECHNIK.
***
HLUBOKO KOŘENĚNÍ V POZADÍ ZPRACOVÁNÍ DŘEVA A STAVBY LODÍ JSME VŽDY RÁDI PRÁCOVALI RUKAMA. KONCEPCE ŘEMESLA JE OD ZAČÁTKU VEDOUCÍM PRINCIPEM V NAŠEM ŽIVOTĚ. PO ZJIŠTĚNÍ, CO SE DĚJE V MLADÉM A ROSTOUCÍM AMERICKÉM ŘEMESLNÉM ČOKOLÁDOVÉM HNUTÍ, NÁS PŘIPOJILY SPOLEČNÉ NITKY, KTERÉ JSME VIDĚLI PŘI PRÁCI SE DŘEVEM A VE VÝROBĚ ČOKOLÁDY BEAN TO BAR. V ROCE 2010 JSME KOUPILI NĚJAKÉ MALÉ ZAŘÍZENÍ A ZAČALI JSME VYRÁBĚT PRAVOU KVALITNÍ ČOKOLÁDU.
NEJRUČNĚJŠÍ PŘÍSTUP, KTERÝ JSME MOHLI VYBRAT, BYLO ZAČÍT SE SUROVÝM KAKAEM. JSME SCHOPNI ZÍSKAT TO NEJLEPŠÍ SPRÁVNĚ OBCHODOVANÉ KAKAO A VLASTNĚ PROVÁDĚT VŠECHNY KROKY K PŘEMĚNĚ SUROVÝCH INGREDIENCÍ NA LAHODNOU ČOKOLÁDU, TO VŠE V NAŠÍ MALÉ TOVÁRNĚ V EUREKA V KALIFORNII. CELÝ TENTO PROCES TRVÁ PŘIBLIŽNĚ TŘI TÝDNY! ALE UMOŽŇUJE NÁM VYRÁBĚT JEDNU Z NEJLEPŠÍCH MOŽNÝCH ČOKOLÁD VŮBEC. V ČOKOLÁDĚ POUŽÍVÁME BIO KAKAO A BIO TŘINOVÝ CUKR. ZCELA JSME SE ROZHODLI VYNECHAT VANILKU, DOPLŇKOVÉ KAKAOVÉ MÁSLO ČI JINÉ EMULGÁTORY A ADITIVA V NADĚJI, ŽE ZACHYTÍME A ZVÝRAZNÍME JEMNÉ CHUŤOVÉ NUANCE VÝBĚROVÉHO KAKAA A DOUFÁME, ŽE Z OCHUTNÁVKY NAŠÍ ČOKOLÁDY BUDETE MÍT TAK VELKÝ POŽITEK, JAKO MY PŘI JEJÍ VÝROBĚ."
- ADAM DICK & DUSTIN TAYLOR
Tato 55% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní hořké tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato tabulka je oslazená třtinovým cukrem v množství 8g celkových cukrů na polovinu celé tabulky (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce menšího jablka).
HMOTNOST: 57g
ZEMĚ PŮVODU: USA Původ bobů: Uganda
SLOŽENÍ: KAKAO, TŘINOVÝ CUKR, A2/A2 SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, kakaové máslo, QUINOA, vanilkové lusky, mořská sůl. Min obsah kakaové sušiny 55%. Obsahuje mléko. Zpracováno v zařízení, které také používá pšenici, arašídy a ořechy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 28 G (půl tabulky):
Energetická hodnota 160 kcal
Tuky 12g, z toho nasyc. mastné kyseliny 7g
Sacharidy 12g, z toho vláknina 2g,
z toho cukry 8g
Bílkoviny 3g
Sůl 20mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.