Horká 100% čokoláda na pití (Tanzanie) - Míšina 120g

Míšina čokoláda
MIS1
100% horká čokoláda z výběrových bio kakaových bobů z Tanzanie, neslazené, přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky.

100% horká čokoláda z výběrových bio kakaových bobů z Tanzanie, neslazené, přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky. Zobrazit více


Výrobce:Výrobce: Míšina čokoláda
Kód:Kód: MIS1
Dostupnost:
skladem
199 Kč
včetně 12 % DPH
  • 5/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5/5 (počet: 4)
5/5 (4 recenze)

Míšina čokoláda

Tahle stovka ještě v prosinci 2020 vyhrála jako jediná vysokoprocentní tmavá čokoláda na světě zlatou medaili v prestižní soutěži Academy of Chocolate Awards 2020 v Londýně. Jde o jednu z nejlepších a nejoblíbenějších 100% řemeslných stovek na světě, stvořenou "zlatýma českýma rukama" tuzemské čokolatiérky umělkyně - p. Michaely Dohnálkové v Praze.

Nyní ve formě prášku na přípravu 100% horké čokolády! 120g v balení.

Vychutnejte si čokoládu v tekuté podobě nápoje! Do 1 dl horkého mléka přidejte 4 lžičky nastrouhané Míšiny čokolády. Míchejte, než se rozpustí. Případně našlehejte metličkou/šlehačem. Vznikne tak nápoj s výraznou čokoládovou intenzitou. Nepřidáváme do něj aditiva (škrob ani zahušťovadla a konzervanty či emulgátor), tak není hustý.

Strouhanou čokoládu bez přidaného cukru můžete použít i na dochucení kaše, jogurtu nebo dezertu.

Na nastrouhání jsme použili naši tmavou čokoládu Tanzanie 100%, která vyhrála zlatou medaili na prestižní mazinárodní soutěži Academy of Chocolate Awards a 2 hvězdy na světové gastro soutěži Great Taste Awards.

Výrazná horká čokoláda z výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie. Vyrobena pouze z kakaa a v ČR. Dlouhým mletím se zjemní a krásně se rozpouští na jazyku. Je úplně bez cukru a hezky se hodí třeba i k sýrům. V prosinci 2020 vyhrála zlatou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně.

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Plnotučné, organické a neslazené - přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor, vápník a další prvky.

Čekají na Vás noty ovoce, bobulovin a citrusů a intenzita pravého kakaa.

Proč je kakao pravděpodobně tím nejzdravějším energy nápojem, který můžete svému tělu dát?

Král antioxidantů: Podle hodnoty ORAC je kakao jednou z potravin s největším obsahem antioxidantů na Zemi – dokonce více než hvězdy jako goji, acai a borůvky. Kakao obsahuje 40x více antioxidantů než borůvky. Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g, např. i oproti borůvkám (2 400). Skóre ORAC měří schopnost antioxidantů absorbovat volné radikály (které pocházejí ze znečištění a toxinů v našem prostředí), které způsobují poškození buněk a tkání a mohou vést k onemocněním, jako je rakovina. 

Lepší než kofein: Kakao je jediným nejbohatším zdrojem theobrominu ze všech potravin na světě. Theobromin je přirozeně se vyskytující pseudostimulant ze stejné chemické skupiny jako kofein, ale je daleko dlouhodobější a stabilnější než kofein a nevytváří nervozitu ani závislost. 

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v kakau jsou skvěle stabilizovány jeho bohatým a stabilním tukem, vlákninou, elektrolyty a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Kognitivní funkce: Theobromin a další flavonoly v kakau pomáhají zlepšit kognitivní funkce – nejen ve stejný den, kdy jej konzumujete, ale také kumulativně v dlouhodobém horizontu, jak stárneme. Podívejte se na tuto studii.

Zlepšující náladu: Kakao má mnoho chemických sloučenin s měřitelnými vlastnostmi zlepšujícími náladu, včetně: serotoninu a prekurzorů serotoninu, jako je tryptofan ; neurotransmiter zvaný fenylethylamin (také známý jako „droga lásky“); a tělu vlastní přirozeně se vyskytující antidepresivum zvané anandamid (známé jako „molekula blaženosti“).

Zdraví pokožky: Flavonoly v kakau pomáhají regulovat zdraví pokožky na genetické úrovni, posilují kolagen a „výrazně“ redukují vrásky způsobené pobytem na slunci. Podívejte se na tuto studii publikovanou v Journal of Investigative Dermatology.

Zdraví zubů: Věřte tomu nebo ne, ale theobromin ve skutečnosti chrání zubní sklovinu před erozí. Theobromin dokonce porazil fluoridy ve srovnávací studii.

Kakao je nejvyšší rostlinný zdroj železa, který člověk zná, při neuvěřitelných 7,3 mg na 100 g. To je srovnatelné s hovězím masem (2,5 mg) a špenátem (3,6 mg).  

Surové kakao je také jedním z nejvyšších rostlinných zdrojů hořčíku, nejvíce deficitního minerálu v západním světě. Hořčík je důležitý pro zdravé srdce a pomáhá přeměňovat glukózu na energii, což umožňuje vašemu mozku pracovat s laserově ostrou jasností a zaměřením. To může být důvod, proč tělo často vyžaduje čokoládu/kakao, obzvláště u vytížených a unavených jedinců. 

Málokdo si uvědomuje, jak bohatým zdrojem živin a zejm. minerálů pravé kakao je (viz níže). Je však potřeba myslet i na obsah antinutrientů a to zejm. oxalátů v pravém kakau, proto nedoporučuji více než 50g prášku za den pro sportovce a 25g pro nesportovce. Pokud přesto plánujete vyšší dávkování kakaa za den pak doporučuji přijímat současně také zdroj kvalitního vápníku a vitamínů D3+K2 jako prevenci tvorby vedlejších produktů oxalátu.

Pravé kakao je opravdovou superpotravinou a je pravděpodobně to nejzdravější energetikum, co můžete svému tělu dát. Umožňuje vám pracovat na vysoké úrovni a pomáhá vám cítit se dobře po celý den bez výkyvů a demineralizace.

100% horká čokoláda neobsahuje cukr ani jiná aditiva, je přírodně bohatá na hořčík, který často chybí v denní stravě. Šálek tohoto horkého nápoje, ke snídani nebo ke svačině, poskytne vašemu organismu uvolnění svalů i nervové soustavy. Účinně působí proti stresu a zabraňuje přetížení organismu.

Složení: kakaové boby. Obsah kakaové sušiny nejméně 100 %

Minimální trvanlivost 1,5 roku od data výroby.

Nutriční hodnoty
Hmotnost suroviny (g) 100
Energetická hodnota (kJ) 2540
Energetická hodnota (kcal) 608
Tuky celkové (g) 54
Nasycené mastné kyseliny (g) 33
Sacharidy využitelné (g) 9
Cukry celkové (g) 0,5
Bílkoviny celkové (g) 13,8
 
Sůl (g)
0

HMOTNOST: 120g

"Nejvyšší úroveň doplňkové výživy na trhu    since 2013, by Adam Raw

MenuX

Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads