Pokud objednáváte kaviár, nevolte dobírku. Zasíláme vždy chlazené s ledovou vložkou a pouze s platbou předem. Za chladící vložku i obal již neplatíte.

CAVIPOINT "Royal Amur" - Je nepasterizovaný černý kaviár z jiker Jesetera, který byl vyšlechtěn z amurského jesetera (Acipencer schenckii) a kalugy (Huso dauricus). Vajíčka dosahují velikosti min. 3 mm a jsou pro ně typické, lesklé odstíny od zelenošedé po tmavě šedou. Vyjímkou je AMUR GOLD kaviár, který má unikátní odstín zlata. Velikost vajíček dosahuje 3.5 - 4 mm. Tento kaviár je vyhledáván pro svou jemnou ořechovou chuť, která se velmi podobá chuti obecně nejžádanějšího kaviáru z Belugy (Huso Huso) a potěší chuťové smysly každého gurmeta.

Černý kaviár má nejen úžasné chuťové vlastnosti, ale je zejména zdrojem supervýživy:

  • Obsahuje hojnost minerálů a stopových prvků, jódu, vápníku a hořčíku, železa, selenu, draslíku, fluoru, fosforu i chrómu.
  • Esenciálních mastných kyselin omega-3 (EPA, DHA) a surového cholesterolu
  • Vitamínů skupiny B (zejména nálož B12 a B5), A, D, E, K2 a další cenné vitamíny a minerály..

Jak učím dlouhé roky, vlastně všechna vajíčka konzumovaná člověkem (rybí jikry, křepelčí a slepičí vejce, i pštrosí apod.) jsou v první řadě zdrojovým základem potencionálního nového života a tedy i kompletním zdrojem živin pro život potřebných (kromě vitamínu C obsahují vejce zdravých divokých zvířat všechny esenciální živiny). Stačí jich malé množství pro velkou nálož výživy (bohatá skromnost) a v případě rybích jiker (kaviáru) jde navíc o neuvěřitelnou delikatesu. Protože jazyk, je nejlepší lékař a tělo dobře ví, proč mu bohatá výživa chutná.. 

Rybí jikry nebo rybí vejce jsou od pradávna posvátným jídlem po celém světě. Dr. Veston Price ve svých spisech podrobně popsal, jak dlouho se domorodci z And vydávali nést sušené rybí jikry od moře zpět do svých vesnic vysoko v horách (někdy i stovky mil), aby těm v plodném věku dodali živiny potřebné k početí zdravých dětí. Tato vejce bohatá na živiny jsou bohatá na vitamíny A, D i K2 (aktivátor X) a spolu se zinkem, jódem a mastnou kyselinou DHA tak ukrývají často defictiní a silnou supervýžvu pro kojence, děti, i dospělé. Podle nedávné analýzy financované WAPF UBE Laboratories obsahují rybí vejce 17 000 IU vitaminu D na lžíci! Eskymáci konzumovali ve velkém množství jikry z lososa a jiných ryb, často denně. V teplé sezóně se lososová jikra sušila na slunci, aby byla zachována pro použití po celý rok (zejména pro těhotné ženy). Zatímco většina lidí spojuje rybí vejce s kaviárem, technicky jediné rybí jikry klasifikované podle tohoto jména pochází z prehistorického jesetera beluga beluga. Všechny ostatní odrůdy jsou jednoduše rybí vejce nebo jikry a neměli by se vlastně nazývat kaviárem (i když se obvykle připravují stejným způsobem). Proces kaviáru totiž zahrnuje oddělení rybích vajec od membrány jejich průchodem přes síto. Tekutina se odtlačí a vejce se lehounce osolí a čerstvě uzavřou v malých plechovkách nebo sklenicích. Méně kvalitní kaviár se případně pasterizuje či jinak upravuje a doplňuje aditivy.

Složení: jikry z jesetera (ryby)* (Acipenser schrenckii x Huso dauricius) 96%, jedlá sůl, konzervant: e285(borax). *alergeny

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1055 kJ / 252 kcal, tuky: 15,1 g, - z toho nasycené mastné kyseliny: 2,9 g, sacharidy: 3,2 g, - z toho cukry: 0,2 g, bílkoviny: 24 g, sůl: 3,4 g.

Hmotnost: 50g

Balení: prémiové sklo

Vyrobeno v Německu.

Kvůli podmínkám skladování nepasterizovaného kaviáru jej vždy zasíláme pouze chlazený a ne na dobírku.

Skladujte při teplotě: 0°C až +4°C. Chrantě před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do pár dnů.


Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím