BIO 51% BOLIVIA WILD COFFEE Naturkostbar 50g (CZ-BIO-002) - 50g
BIO švýcarská prémiová 51% čokoláda s divokou kávou z Etiopie a z divoce rostoucích kakaovníků beniano z pralesa Bolívie. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Naturkostbar |
Kód: | Kód: NKB20 |
51% organická čokoláda z divokých bobů beniano Bolívijské džungle od řemeslné manufaktury Naturkostbar. Slazena pouze bio cukrem z kokosových květů a doplněna divokou kávou z Etiopie.
Kakao z bolivijské džungle...
Kakao pro naše čokolády Wild Bolivia roste divoce ve staletém stromovém porostu v rámci projektu ochrany v bolivijské džungli. V sociálním projektu ochrany přírody Marcely a Davida obyvatelé sklízejí a fermentují kakaové boby v souladu s přírodou. Oblast, kde kakao roste, je sdílená, chráněná půda místních obyvatel a od roku 2006 je certifikována jako bio. Domorodému obyvatelstvu zajišťuje finanční nezávislost – 80 % příjmů generuje prodejem divoce rostoucích kakaových bobů.
... a divoká káva z posledních chráněných horských deštných pralesů v Etiopii
Divoká káva roste dodnes v původním domově kávy Arabica, v etiopské provincii Kaffa. Oblasti hrozí odlesňování. Projekt organicky certifikované divoké kávy tomu vědomě brání. Sběrem a prodejem kávových zrn zajišťuje více než 6 000 farmářů bezpečný příjem a udržitelné živobytí pro své rodiny. Po sklizni přirozeně suší tzv. divoké kávové třešně na slunci. Výsledkem tohoto přirozeného procesu sušení je skutečný chuťový zážitek.
Koupí této čokolády přispíváte k zachování těchto pralesů a k ekonomice v rovnováze s přírodou.
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy.
Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě.
Kulatá ,,bean to bar a single origin", divoká a organická 51% tabulka. Vyrábí se samozřejmě zcela bez mléka, bez rafinovaného cukru, emulgátoru a bez aromat. Chuť je intenzivní a dostatečně sladká díky kokosovému květovému cukru.

Tato 51% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kraftové kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
HMOTNOST: 50g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Bolívie Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG, CH-3661 Uetendorf)
SLOŽENÍ: Kakaové boby divoké (Bolívie)*, cukr z kokosových květů*, kakaové máslo*, kešu máslo*, sušené rýžové mléko*, divoká káva* 2,6%. *z ekologického zemědělství *CH-BIO-086 Obsah kakaové sušiny 51%. *z ekologického zemědělství EU a mimo EU (CZ-BIO-002)
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2049 kJ/488 kcal
Tuky 38,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 13,52 g
Sacharidy 29g, z toho cukry 26,1 g vláknina: 4,8g
Bílkoviny 4g
Sůl 0,14g
Odrůda kakaa: divoké beniano
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO švýcarské čokoládové pralinky z tygřích ořechů Naturkostbar (2ks) 30g (CZ-BIO-002)
Jediné svého druhu, naprosto unikátní organické tygří pralinky z prémiové švýcarské čokolády, koření a plodů jako divoká káva a bobuloviny či piemontské lískové oříšky (dle variant).
BIO švýcarské čokoládové Malinové pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)
Přirozeně sladké a nebeské umělecké dílo z malin a kakaa od Naturkostbar. Prémiová kvalita.
BIO švýcarské čokoládové pralinky z tygřích ořechů Naturkostbar (18x2) 540g (CZ-BIO-002)
Jediné svého druhu, naprosto unikátní organické tygří pralinky z prémiové švýcarské čokolády, koření a plodů jako divoká káva a bobuloviny či piemontské lískové oříšky (dle variant).
BIO švýcarské čokoládové MATCHA pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)
Překvapivě lahodná kombinace organické matcha z Japonska se švýcarskou bean-to-bar čokoládou a kešu oříšky mletými na kamenném mlýnu.
BIO švýcarské GIANDUJA pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)
Čistá a přirozeně sladké bio pralinky, plněné švýcarskou Naturkostbar smetanou z pražených lískových oříšků, slazené pouze cukrem z kokosových květů. Prémiová kvalita.