Patrik Vlach

Ale bylo to tak, snad celou noc jsem nad tím přemýšlel, neskutečně jsem se za sebe styděl, přemýšlel jsem celkově nad svým životem, co z toho života mám ...celý týden v práci, pak pátek a sobota pití alkoholu, kouření cigaret a spousta nezdravého jídla. Ráno jsem se probudil a řekl si - jdu do toho , začnu se sebou něco dělat, přece nechci takhle žít napořád.

Zrovna jsem pracoval ve Znojmě, kde kolega našel fajn posilovnu kam chodil, tak jsem začal chodit sním. Začínal jsem na běžícím páse asi půl hodiny pak nějaké cvičení, potom jsem mezi dny v posilce zařadil i bazén a saunování. A hlavně jsem se zařekl okamžitě všech smažených jídel , fast foodu a slazený limonád a začal pravidelně jíst 5x denně, začínal jsem na cereálním pečivu se šunkou a sýrem, spousty zeleniny a ovoce a úplně to stačilo. Postupem času jak se zlepšovala moje fyzička a kila šla dolů, kladl jsem i větší důraz na stravování, takže i mé vědomosti o stravování rostli.

(výňatky s Patrikova FB - Příprava na víkendovou práci v Praze - 1,5kg kuře, půl kila rýže a proteinové lívance)

(výňatky s Patrikova FB - Dnes po cardiu míchaná vejce na domácím másle s hromadou zeleniny)

(výňatky s Patrikova FB - Nová droga)

Zpočátku to bylo neskutečné dokopat se po práci ještě jít cvičit, ale řekl jsem si, že vzdát je to jednoduché, ale zvládnout to a jít si za svým cílem je sice těžší, ale pak ten výsledek stojí přece za to a proto to dělám. Asi po měsíci se pro mě běhání stala droga, po dvou měsících jsem začal běhat už i venku, jsem tam sem si šel zacvičit, ale to mi stále nestačilo. Dozvěděl jsem se o tzv. Funkčním kruhovém tréninku, šel jsem tam jednou a naprosto mě to chytlo, pokaždé jsem cítil příjemnou únavu.

Další osudový moment byl den, když jsme jeli s kamarády na chatu, kde mi jeden z nich ukázal Revoltův klip Dej do toho všechno, to mě neskutečně nakoplo, hledal jsem další klipy a videa, potom jsem jedno video sdílel na facebooku a ozval se mi kamarád, že jestli chci tak v Olomouci je komunita Seberevolty, neváhal jsem a šel do toho a řeknu vám nic lepšího mě potkat nemohlo, spousta nových přátel a spousta další motivace. Již po prvním treninku jsem věděl, že to bude můj druhý domov a hned další trénink se stavělo workoutové hřiště, bez váhání jsem nabídl pomoc, protože jsem věděl, že i já tam budu trávit svůj volný čas. Následně jsem se dozvěděl , že existuje nějaký seberevolta kemp, po zhlédnutí videa z předešlého kempu jsem nechtěl nic jiného než se tam dostat, a povedlo se, bylo to jak Jarda říká intergalaktické, poprvé jsem se setkal s Adamem, který mi byl velkou inspirací, ohledně stravování a silového cvičení.

Po kempu následoval můj první závod a byl to hned Kvadriatlon v Zábřehu, kde se běželi 3km s dvěma brody, další částí bylo plavání 600m, následovali in-line brusle 11km a poslední část byla 11km jízdy na kole v těžkém terénu. Měl jsem obavy, abych závod dokončil, ale zvládl jsem ho nad moje očekávání.

Od začátku prázdnin jsem zvládl ještě pár závodů, vylézt na nejvyšší horu Slovinska Triglav a spoustu dalších výletů.

V současné době uběhnu 21km za 1h45m, ale mým cílem je příští rok zvládnout Maraton v Praze.

Nyní vážím 99kg, měřím 196cm a cítím se skvěle, ale jedu dál, protože jdu za svým cílem.

Tímto bych chtěl inspirovat další lidi ke změně svého života, cvičení mi dalo nový směr v životě, přátele, zábavu, cestování a vyplnilo prázdné mezery v mém životě.

A nezapomeňte, když něco chcete tak za tím běžte

Patrik Vlach - https://www.facebook.com/patrik.vlach

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím