Oficiální Workout Certifikace MASTER SPORT

Staň se také oficiálně certifikovaným Mistrem Sportu ve Workoutu! Jelikož inspirace vlastním příkladem je od začátku jedna z mých hlavních idejí, stal jsem se ihned sám oficiálně certifikovaným Workout sportovcem a chci dále v ČR informovat o této možnosti. Přestože jsem organizátorem nejprestižnějších Workoutových soutěží, chápu i druhou stranu a tedy například jedince, kteří soutěže rádi nemají anebo jim nejsou zkrátka blízké ale osobní růst a motivace jim samozřejmě cizí není - obzvláště vzhledem k takovým lidem se mi proto možnost osobních certifikací velmi zalíbila. Hlavně pak z hlediska toho, že člověk se soustředí sám na sebe a na cíl, který je spojen z úrovní, kterou chce na základě svých možností a výsledků dosáhnout - což je velmi odlišné od neustálého srovnávání se s ostatními sportovci na soutěžích, dohledáváním si toho "kolik kdo a kde zvedne", "jestli budu lepší než ten či onen", "kdo má ten nejlepší výsledek na světě" apod... Naopak, sportovec je zde soustředěn sám do sebe, faktor ega je zabit a on jde svou vlastní cestou a tunelem osobního růstu, ke svému vysněnému cíli v jeho daném sportu(v tomto případě ve workoutu). A může mu být úplně a zcela jedno kolik kdo kde zvedá nebo dává, soustředí se jen a pouze na sebe a na číslo, které udávají normativy jako jeho motivující cíl (více dole v tabulkách). Mistrem sportu dané úrovně pak může být každý, kdo onen minimální normativ splní a je už jedno jestli je jeho suma vyšší nebo nižší než u ostatních Mistrů sportu této disciplíny, číselný výsledek se totiž do dokladu a certifikace nezapisuje, což je velmi dobře(zapsání by zase stimulovalo srovnávání se kdo má na kartičce více)! Tato idea se mi tedy stala velmi blízkou a sám jsem si ji interpretoval tímto způsobem i když to možná tvůrci takto filosoficky nezamýšleli - protože dnešní doba ega a věčného srovnávání se, v podstatě nutí sportovce dohledávat si výsledky ostatních ještě před tím, než jedou na nějakou oficiální soutěž (aby zvážili zda jejich účast má pro vítězství smysl) a tedy odsouvá pozornost tam, kde být nemá - na ostatní z toho kde být má - u sebe. Samozřejmě existují i světlé vyjímky sportovců, kteří se zaměřují sami na sebe a soutěží pouze sami se sebou, ať jedou kamkoli - a přesně takový postoj jsem mýval sám v době kdy jsem soutěžil a snažil jsem se k němu inspirovat i ostatní - aby brali soutěže spíše jako jam/meeting a trénink s pokusy o maxima lidí dělajících a milujících stejný sport. U možnosti certifikací, které vytvořil Denis Minin a Gauranitay Shulika - tedy prezident a viceprezident Světové Federace Street Workoutu a Streetliftingu, je dále velmi sympatické, že ji můžete splnit odkudkoli ONLINE.

Tzv. "Master of Sport" je celosvětově známé a uznávané ocenění/označení kvalitního vrcholového sportovce nejvyšší úrovně - zejména pak ve východním bloku (Rusko, Ukrajina apod..)

Světová Federace Street Workoutu a Streetliftingu (více na: https://street-workout.org ) otevřela tento rok nově možnost získat oficiální certifikaci Mistra Sportu ve všech disciplínách Workoutu - od silových elementů, přez opakování základních cviků až k profesionálnímu Streetliftingu. 

Adam Raw a Tania Raw jsou první ve střední Evropě a České Republice, kteří splnili požadavky Master Sport certifikace. A to rovnou pro nejvyšší level MCMK(PRO) - což je Mistr Sportu Mezinárodního Klasu - tedy světové úrovně a zároveň nejvyšší možný stupeň, který tyto certifikace nabízí. Timto způsobem chceme samozřejmě namotivovat a inspirovat ostatní. Je však možné certifikovat se i v nižších úrovních a s časem postupovat výše. Certifikací získá sportovec jednak doklad - kartu, potvrzující jeho úroveň a k tomu oficiální A4 certifikát s ochrannou známkou (viz fotky níže). Je možné registrovat se dvěma způsoby - ONLINE anebo OSOBNĚ někde na Oficiální soutěži organizované Světovou Federací Street Workoutu a Streetliftingu (např. Mistrovství Světa ve Workoutu na Ukrajině).

Ve východním bloku mají Master Sport certifikace velikou hodnotu a je možné díky nim například dostat zvýšený plat, lepší místo anebo jiné bonusy v oblasti osobního trenérství, práce ve sportovních klubech apod.

Veškeré informace k registracím najdete na oficiálním webu https://street-workout.org nicméně stručně: při registraci ONLINE platí velmi přísná pravidla, kdy musí žadatel zaslat video s naprosto striktně provedenými pohyby dané workoutové disciplíny, ve které se chce certifikovat. Pokud je použita váha (např. u StreetLiftingu - což je Přítah na hrazdě + Klik na bradlech s maximálními vahami pro 1 opakování), musí být váha vždy ukázána a převážena na videu, stejně tak jako účastník sám, aby bylo možné určit do jaké váhové kategorie bude zařazen a z jakého normativu(požadavku) se bude u jeho certifikace a výsledku vycházet. Všechny tabulky normativů a disciplíny pro registrace jsou rozděleny na tři úrovně (intermediate - směřuje k Mistru Sportu, Advanced - Mistr Sportu a PRO - Mistr Sportu Světové úrovně), více v tabulkách zde:

Streetlifting (součet obou výsledků 1RM Přítahu a Dipu):

Příklady dle tabulky: Pro dosažení úrovně Mistr Sportu(MC) ve Streetliftingu a při tělesné váze do 80kg je nutné mít součet Přítahu i Dipu min. 165kg, pro Mistra Sportu Světové úrovně(MCMK) pak 195kg. Při váze do 100kg pak 220kg (např. shyb 90kg a Dip 130kg).

 

Workout Rekordy:

Příklady dle tabulky: Pro dosažení úrovně Mistr Sportu(MC) v disciplíně dipy se 48kg je nutno udělat 22 opakování, pro Mistra Sportu Světové úrovně(MCMK) pak 25. Pro MC ve Frnt leveru je nutno udržet element alespoň 17 sekund, pro MCMK alespoň 20s. atd..

 

Street Workout Mužů (potřeba splnit počty i všechny cviky dohromady):

Příklad dle tabulky: Pro dosažení úrovně Mistra Sportu (Advananced) ve Street Workoutu komplexně - je potřeba udlěat 2 přítahy na každé ruce, 6 kliků ve stojce bez opory o zeď, 10 muscle upů, 12 shybů +24kg, 15 dipů+32kg, 16 dřepů na každé noze, 12 sekund Front Lever, 15 sekund Vlajka a 8 sekund planche. 

 

Pro další informace navštivte oficiální web https://street-workout.org a instagram https://www.instagram.com/explore/locations/1569622353264770/workout-academy/?hl=cs  anebo napište na email: manager.wswsf@gmail.com 

Tento článek také prosím sdílejte s ostatními, aby se dozvěděli o možnostech certifikací Mistra Sportu ve Workoutu i oni.

Přeji mnoho úspěchů na vaší cestě.

 

Adam Raw

 

 

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím