Moničin projekt na ZŠ - REPORT

 Dne 4. února 2016 proběhl na ZŠ Jarošova projektový den s názvem „Zdravý životní styl poznávej, zábavu si přitom užívej“.  Projekt byl určen pro žáky II. stupně školy. Jak už napovídá sám název, žáci byli pomocí her a zábavy seznamováni se základy zdravého způsobu života. Hned ráno byli rozděleni do čtyř hlavních týmů, ve kterých posléze plnili úkoly na čtyřech stanovištích. Pokusili se vytvořit potravinovou pyramidu, zahráli si společenskou hru AKTIVITY, zdolávali překážkovou dráhu, poznávali vitamíny a měli možnost ochutnat i některé zdravé varianty sladkostí. Ty si poté mohli o velké přestávce zakoupit ve stánku se zdravou výživou.

Jakmile se žáci vystřídali na všech čtyřech stanovištích, čekal na ně společný program v tělocvičně. Hned na úvod se představila paní Mgr. Starostková z centra ANABELL, která měla pro děti přichystanou přednášku na téma „Poruchy příjmu potravy“. Svou návštěvou poctil žáky také Adam Raw, který se podělil o své znalosti a zkušenosti z oblasti stravování a workoutu. Vysvětlil dětem základy zdravé stravy a seznámil je se základními cviky workoutu. Děti byly nadšené již při samotné ukázce základních cviků.

Poté žáci shlédli fantastické taneční vystoupení skupiny LDance v čele s choreografkou skupiny Dagmar Leinveberovou. Taneční skupina měla přichystané celkem tři choreografie – PINK LADIES, EXPLOZE CHUTÍ A CHARLESTONE SHOW.  Další vystoupení, na které se žáci celý den těšili, bylo workoutové představení. Workoutisti se postarali o skvělou show. Předvedli těžké silové prvky ale i povedený freestyle. Potlesk, kterým žáci taneční skupinu i workoutisty na závěr dne odměnily, jasně dokazoval, že s vystoupeními byli nadmíru spokojeni.

Šest odvážných dobrovolníků, tři děvčata a tři kluci si poté sami mohli vyzkoušet jaké to je strávit nějaký ten čas na hrazdě. Jejich úkolem bylo viset na hrazdě co nejdéle. Nejsilnější dívka a kluk dostali na závěr odměnu. Bez drobné odměny se neobešli ani stateční dobrovolníci.

Na závěr dne proběhlo slavnostní vyhodnocení vítězů, kteří si během plnění úkolů na jednotlivých stanovištích vedli nejlépe. Žáci za své snažení dostali velmi pěkné ceny od Raw Workout, který byl hlavním sponzorem celého projektu a bez kterého by celá tato akce nemohla vůbec proběhnout. Tímto bych chtěla Adamovi a Niky Raw moc poděkovat za pomoc a spolupráci.

Doufám, že žákům se celý den v duchu zdravého životního stylu líbil a oslovil je natolik, že by oni sami chtěli tímto směrem vydat.

Na závěr bych chtěla ještě jednou za všechno poděkovat Adamovi a Niky Raw. Dále mé díky patří týmu  Workout Club za zapůjčení workoutové konstrukce, Paní Starostkové Daně z centra ANABELL za poučnou přednášku, Kernerové Pavlíně za umožnění prodeje zdravých potravin. Děkuji všem pedagogům ZŠ Jarošova, především Mgr. Zapalačové Šárce za cenné rady a spolupráci s celým projektem. Stejně tak mé díky patří Dagmar Leinveberové a jejím děvčatům z taneční skupiny LDance. Nesmím zapomenout ani na všechny dobrovolníky a účastníky workoutového vystoupení. Tímto děkuji Barboře Bazanové , Lindě Horvathové, Nikol Milaníkové, Pavlíně Najdenovové za pomoc při AKTIVITÁCH a Danku Hanákovi, Honzovi Šrubařovi, Kateřině Weisserové, Lukáši Chalcařovi a Vojtovi Rejdovi za skvělé workoutové představení.

Najdenovová Monika, autorka (předkladatelka) projektu.

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím