Druhý rozhovor z naší vyjímečné Toak chocolate degustace

Pokračování .... Druhý rozhovor z naší vyjímečné Toak chocolate degustace 

Protože se Vám rozhovor, který jsme s Adamem připravili velmi líbil a děkujeme tímto za ohlasy , rozhodli jsme se pro Vás napsat ještě pokračování.
Rádi bychom se podělili o názory účastníků a přiblížili Vám své dojmy z degustace čokolády  Toak. 

Nechte se unést na vlně Toak chocolate a děkujeme za Vaši přízeň. 

  • Jaké jsou Vaše první dojmy po ochutnání čokolády Toak?

MARTIN:
Jiná úrovně, lepší třída, kvalita.

LUCIA:
Čokoláda mala zaujímavé chuťové tóny, a príjemne sa rozpúštala na jazyku.

PETER:
Kráľovská elegancia a jemnosť s akou dokáže táto čokoláda stimulovať chuťové zmysly, niekoľkonásobne presahuje moju schopnosť užiť si ich v plnom rozsahu v ktorom ich ponúka. Bolo mi nesmiernou cťou si s nimi zatancovať.

TANIA:
Luxusní čokoláda jednoznačně. Jde cítit bezpodmínečnou kvalitu , vzácnost.

ŠÁRKA:
Je naprosto vyjímečná. To”ak Vás usadí a povznese do jiných sfér.

MARTIN K.:
Určitě musím říct, že první dojmy byly velice rozporuplné. Pokud můžu k něčemu přirovnat tak snad k ochutnávání starých rumů, nebo archivním vínům. Prostě je to úžasný zážitek ale né všechny chutě jsou pro každého. Pamatuji si na čokolády které bych označil 10/10 a u kterých jsem si ani nebyl jistý všemi chutěmi které se mi oběvovaly spojovaly a zase mizely v ústech. Ale narazil jsem i na čokolády které mi prostě sedly chutí a zkončili u mě na 3/10, a když jsem se zeptal lidí kolem tak to měli někdy přesně naopak. Proto si myslím že to je velice individuální zážitek a každý si nakonec najde tu svou desítku

  • Ovlivňovalo Vás při hodnocení balení a cena čokolády Toak, kterou jste právě degustovali?

MARTIN:
Ne.

LUCIA: 

Snažila som sa zamerať na chuť a vôňu čokolády, myslím si, že cena tu úlohu nehrala aj keď jednotlivé balenia boli krásne a premakáme do detailov. Umelecké dielo samé o sebe.

PETER:
Určite, ale do akej miery si netrúfam odhadnúť nakoľko v prípade obalu aj samotnej čokolády ide o majstrovský kúsok.

TANIA:
Mám k tomu respekt.

ŠÁRKA:
Přistupovala jsem k degustaci s respektem, velým očekáváním a balení čokolád dodávalo ještě větší kouzlo.

MARTIN K.:
Upřímně jsem se snažil degustovat pouze čokoládu, ale jakmile si vezme člověk do ruky nádhernou dřevěnou krabičku která každá voní jiným dřevem a přožije ten zážitek při rozbalování. Velmi špatně se na to při hodnocení čokolády zapomíná. Snažil jsem se hodnotit především chuť, hledat různé tóny, srovnával jsem texturu čokolád i s jinými značkami a snažil se co nejobjektivněji ohodnotit a ocenit čokoládu za to jaká opravdu je a proto musím říct, že čokolády To’ak vyšší řady opravdu jdou o krok dále a nepřináší požitky jen chuťe a vůně, ale přidávají to “něco” navíc co veškeré prožitky ještě násobí.

  • Jaký je Váš dojem z limitované Master series edice Toak, nejdražší čokolády na světě, ve srovnání s edicí Signature a Origin?

MARTIN:
Je to o třídu výše co se kvality týče.

LUCIA:
Bola som prekvapená, ako Master series edícia čokolády má rozdielnu chuť a vôňu oproti signature. Nikdy by som nepovedala že čokoláda vie byt starená niekoľko rokov v sudoch. Mala výbornú chuť. Pre milovníkov svetovej čokolády, určite stojí za to vyskúšať obe edície.

PETER:
Ochutnali ste niekedy Monu Lisu ? Ja áno.

TANIA:
To jak je to podávané je jednoznačně zážitek který ne věděla ze zažijí ve svém životě. Má v sobě něco navíc a to ne jenom obal.

ŠÁRKA:
Nádherné mistrovské dílo.

  • Dokázali byste vyjmenovat které tři Toak chocolate Vám subjetivně nejvíce chutnaly z celé degustace?

MARTIN:
Bourbon, tequila, pepř (Origin)

LUCIA:
Bourbon whisky cask, Amazonian Ants, Tasmanian whisky cask, orange & salt, rain harvest

PETER:
Bourbon cask, Palo Santo, Amazonian ants

TANIA:
76% Bourbon cask ORIGIN (2017) - To’ak 50g, 78% ENRIQUESTUARDO Masters Series (8 letá) - To’ak 50g, 73% PU’ER Tea Aged (2015) - To’ak 50g

ŠÁRKA:
75% Tasmanian Whisky Ex-Tawny, 80,5% Palo Santo ORIGIN (2015), 76% Bourbon cask ORIGIN (2017)

 

  • Jaké jsou vaše tipy pro zákazníky, kteří si chtějí koupit a ochutnat tyto čokolády?

MARTIN:
Koupě jako dárek. Zážitek.

LUCIA:
Určite treba vyskúšať 100% cacao powder, lepšie som ešte nemala, rozpustnosť ako klasická čokoláda a chuť veľmi príjemná, sladká.

Čokolády - Rainy Harvest, Bourbon whisky cask, Ants, Orange & Salt , ..

PETER:
Každá tabuľka v každej rade je jedinečný zážitok. Závisí od preferencií a možností jednotlivca. Lepšie raz vyskúšať ako 100x počuť.

TANIA:
To jako dost složité )) každý si myslím ze nejde něco pro sebe. Záleží v jaké ceně hledá zákazník něco pro sebe nebo blízké.

ŠÁRKA:
Doporučuji mít pár značek navnímaných,až když dokážete sami pro sebe zhodnotit rozdíly a chuťové tóny,- jděte do toho! Pokud chcete originální dárek? Jděte do toho!

MARTIN K.:
Doporučuji vyzkoušet i jiné bean to bar čokolády předem. 

  • Jaké jste cítili emoce, když Vás Adam Raw pozval na degustaci Toak chocolate, nejdražších čokolád světa?

MARTIN:
Nadšení, pocta.

LUCIA:
Neverila som, že niekedy by som mohla vyskúšať najdrahšie čokolády na svete. Pozvanie od Adama ma veľmi milo prekvapilo. Je to pocta. Teším sa, že som mohla byt súčasťou tejto degustácie so super ľudmi a dobrou náladou počas celého dňa.

PETER:
Bola to pre mňa veľká pocta, ktorú nešlo odmietnuť.

TANIA:
Je pro mne ctí být na takové akce. Určitě by to chtělo opakovat ne na jednou akci a nějakým způsobem pravidelné. Bylo to všechno hodně zajímavé a nezapomenutelné.

ŠÁRKA:
Byl to moment plný očekávání, od té doby jsem se neuvěřitelně těšila.

MARTIN K.:
Když mě Adam Raw pozval na degustaci To’ak čokolád tak jsem si opravu ani ve snu nemyslel že budeme degustovat ty nejdražší čokolády a dokonce úplně celou nabídku podotýkám všech čokolád co společnost To’ak vyrábí. Když jsem nakonec viděl tu horu čokolád cítil jsem směsici nadšení a respektu. Byl jsem nadšený z příležitosti se zúčastnit takové degustace a ochutnat takové vzácné a luxusní čokolády, ale uvědomoval jsem si že to nebude jednoduché a z toho pramenil i trochu strach jestli dokážu tyto čokolády správně ohodnotit a ocenit jejich jedinečnost. Na začátku jsem nevěděl co čekat ale věděl jsem že to bude vzrušující jízda plná chutí.

  • Jak vnímáte po degustaci značku Toak chocolate?

MARTIN:
Lukrativní značka vhodná jako dar. Skvělá čokoláda, luxusní tóny.

LUCIA:
Je to značka, ktorá má eleganciu. Celá práca čo je za ňou je čisté umenie a kvalita v jednom.

PETER:
Smekám klobúk pred tvorcami celého tohto projektu.

TANIA:
Vrchol všeho ❤️

ŠÁRKA:
Jako značku, které se můžete poklonit, za to jak vyjímečná je.

MARTIN K.:
Je to něco nového, zaujalo mne technologie zpracování. Staření čokolád. Chuťově posune tyto čokolády na jinou úroveň. 

  • Jaké slovo nejvíce vystihuje pro Vás subjetivně, když se řekne - Toak chocolate?

MARTIN:
Luxus.

LUCIA:
Umenie.

PETER:
Majstrovstvo

TANIA:
Luxus

ŠÁRKA:
Respekt

MARTIN K.:
Zážitek.

  • Jako poslední se ochutnávala řada Alchemy, a protože je úplně jiná, co byste o ní řekli?

MARTIN:
Jsou tam unikátní až specifické druhy a určitě si najdou své místo u všech nadšenců čokolád.

LUCIA:
Alchemy čokoláda mala širokú škálu chuti od mravcov, ovocia až po bylinky. Nadchli ma niektoré kombinácie prísad. Bola ro zaujímavá jazda.

PETER:
Povedal by som že genialialite s akou boli tieto tabuľky vytvorené, sa vyrovná iba výstižnosť názvu tejto série.

TANIA:
Je vynikající. Každý najde pro sebe svoji oblíbenou.

ŠÁRKA:
To, že je jiná. Ochucené čokolády, nebo čokolády s přidanými surovinami jsou vždy něčím zvláštní, očekáváte, že si pochutnáte, jak na samotné čokoládě, tak na surovinách, které dále obsahují. To”ak to vyřešil svým originálním způsobem. V těchto čokoládách si každý najde tu svou, která mu chutná, dle surovin. Ale zase srovnávat nelze s ničím, To”ak je originální.

  • Jaké jsou klíčové charakteristiky této čokolády, které ji odlišují od jiných luxusních čokolád na trhu?

MARTIN:
Jedinečná výroba, luxusní provedení, unikátní tóny, údiv při konzumaci.

LUCIA:
Hravosť, precíznosť.

PETER:
Luxus ,originalita a genialita od najdrahšej po najlacnejšiu tabuľku.

TANIA:
Charakteristika toho že nic podobného na světě neexistuje/ je to vzácnost.

ŠÁRKA:
Použité boby Nacional, zrání v sudech po whisky, tequile, sherry či bourbonu... Tohle prostě nikdo nedělá, čokoláda voní, chutná, ale přitom neobsahuje nic navíc.

MARTIN K.:
Experimentování s technologickými postupy výroby čokolády. 

  • Které čokolády Toak z řady Alchemy Vám přišly nejzajímavější ?

MARTIN:
Amazonian Ants - To’ak Alchemy, Rainforest Nuts - To’ak Alchemy, Umami Tucupí - To’ak Alchemy

LUCIA:
Amazonian Ants - To’ak Alchemy, Galápagos Orange & Salt - To’ak Alchemy, Rainforest Nuts - To’ak Alchemy

PETER:
Amazonian Ants - To’ak Alchemy, Galápagos Orange & Salt - To’ak Alchemy, Rainforest Nuts - To’ak Alchemy

TANIA:
Andean Mints - To’ak Alchemy, Caramelized Pop Amaranth - To’ak Alchemy, Galápagos Orange & Salt - To’ak Alchemy, Malva Flowers - To’ak Alchemy, Umami Tucupí - To’ak Alchemy

ŠÁRKA:
Amazonian Ants - To’ak Alchemy, Galápagos Orange & Salt - To’ak Alchemy

MARTIN K.: 
Andean Mints - To’ak Alchemy

  • Jaké tóny chutí Vám zůstávají v paměti při vzpomínce na Toak chocolate - řady Master Series, Origin a Signature?

MARTIN:
Dřevo, ovoce, nádech alkoholu, orechy.

LUCIA:
Ovocie, oriešky, slivky, trnky, whisky, višne, olivy, …

Kyselkavosť, tučnosť, jemnosť.

PETER:
Celá paleta: (dreviny, dym, tabak, alkohol, čaj, karamel, kvety, tropické ovocie)

TANIA:
76% Bourbon cask ORIGIN (2017) - To’ak 50g Tuhle čokoládu nikdy ne zapomenou tuhle chuť. Měla jsem husi kůži a také ona mne jakoby přenesla do jiného světu. To byl neskutečný zážitek. Jinak každá je nezapomenutelná svoji luxusní strukturou , chuti proste všem.

ŠÁRKA:
Ovoce, květiny, alkohol, ořísky. Exploze chutí.

MARTIN K.:
Dřevo, tabák, květiny, Propojení chutí je něco jedinečného. 

  • Zde je místo pro Vaše vyjádření, pocity a poděkování Adamovi za tento neobyčejný zážitek, který pro nás zorganizoval, za práci, kterou odvedl právě s Toak chocolate ! :-)

MARTIN:
Neuvěřitelný zážitek, nebýt Adama určitě většina z nás (hádám) by asi nezkusila tyto čokolády. Děkuji moc, že jsem mohl být součástí této degustace a děkuji, že díky tobě máme tu čest a možnost koupit a ochutnat ty nejlepší čokolády světa.

LUCIA:
Bolo mi cťou byt súčasťou To’ak degustácie so super ľudmi. Vďaka Adamovi, ktorý za tým strávil neskutočne vela času a tvrdej driny. Bez neho by sme toho neboli súčasťou. Ešte raz ďakujem, bol to neskutočný zážitok. :)

PETER:
Zažil som mnoho degustácii čokolád, škótskych single malt, dýmkových tabákov…Ale atmosféra ktorú dokázal vytvoriť Adam s jedinečnými ľuďmi, jedinečnou čokoládou a svojím jedinečným prístupom a zápalom pre vec, vytvorila energiu ktorá v nás ostane a z ktorej budeme ťažiť pri každej spomienke v priebehu života. Jedno obrovské Ďakujem.

TANIA:
Tohle je určitě něco za co děkuji Adamu a tomu jak krásné všechno zorganizoval , cely ten nápad vymyslel, lidi které pozval. Všechno dohromady udělalo svoji atmosféru. Adama umění mluvit a dávat do toho neskutečnou energie je to už mistrovství a talent sám o sobě. Děkuji za zážitek ❤️

ŠÁRKA:
Moc děkuji za tuto nádhernou příležitost a moc si vážím Tvojí práce!

Za odpovědi moc děkujeme Martinovi V., Lucii Z., Peterovi Č., Tani R., Martinovi K., Šárce H.

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím