Single origin pražené kakaové boby ve 100% hořké čokoládě a posypané oceněným sušeným kakaem - dílo od Chocolat Madagascar. Oceněno bronzovou a stříbrnou medailí AoC!

Kakaové boby se extrahují z kakaovníku, jinak známém pod názvem Theobroma cacao. Jsou (stejně jako kvalitní vysokoprocentní čokolády) mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hl. minerálů a stopových prvků, např.:

    • Hořčíku - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
    • Mědi - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
    • Manganu - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
    • Železa - jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
    • Fosforu - ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.

theobromine-chain

,,Theobromin, který boby hojně obsahují - je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v bobech (vč. kofeinu) jsou skvěle stabilizovány jak theobrominem (ten je zastoupen v několikanásobném poměru), tak jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin. 

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Kakao, které se používá k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv.

100% hořká čokoláda od značky Chocolat Madagascar je vyrobena jen a pouze z těch nejkvalitnějších kakaových bobů. Má krásnou, světle hnědou až červenou barvu a její komplexní chuť se pomalu rozvíjí v ovocné, citrusové a příjemně nahořklé kakaové tóny. Na jazyku se pomalu rozpouští v hladkou sametovou texturu.

Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko, a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány. Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade viz výše), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

Malé množství třtinového cukru obsahuje pouze pudrový posyp na bobech, nikoli však boby samotné ani 100% hořká čokoláda ve které jsou obaleny. Tato sladká stopa je téměř nepatrná.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 1000g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Pražené kakaové boby z Madagaskaru, hořká čokoláda z Madagaskaru. Podíl kakaa 100 %. Vyrobeno v manufaktuře, která zároveň zpracovává i kešu ořechy a mléko.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2319 kJ/554 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 29 g
z toho cukry 7 g

Vláknina: 24g
Bílkoviny 15 g
Sůl 0,05 g

Odrůda kakaa: Vzácné Criollo-Trinitaro ze Sambirana, Forastero ze Sambirana

Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny

SKLADOVÁNÍ: Na suchém a chladném místě mimo přímé sluneční záření, ideálně ve vzduchotěsné nádobě.


Mohlo by Vás zajímat

Toscano Brown latte EGG - Amedei 80/450g

Toscano Brown latte EGG - Amedei 80/450g

Velikonoční vejce z nejlepší mléčné čokolády od Amedei z Toskánska s pralinkami uvnitř.

skladem

359 Kč 299 Kč

Toscano White pistacchio EGG - Amedei 400g

Toscano White pistacchio EGG - Amedei 400g

Velikonoční vejce z nejlepší bílé čokolády s pistáciemi od Amedei z Toskánska, s pralinkami uvnitř.

skladem

1 399 Kč 1 299 Kč

Toscano Nocciola EGG - Amedei 500g

Toscano Nocciola EGG - Amedei 500g

Velikonoční vejce z nejlepší mléčné čokolády s piemontskými oříšky od Amedei z Toskánska, s pralinkami uvnitř.

skladem

1 499 Kč 1 299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím