Pravá pocta Qantu nordicity! Majestátnost černého ořechu (americký ořešák černý) a sladkost javorového sirupu osvětlují naše vzácné kakao Bagua stejně jako polární záře osvětluje naši oblohu! Přivoňte, ochutnejte jeden z největších pokladů quebeckého lesa!

  • Vzhled: karamelizované kousky černého ořechu v krásné tabulce Qantu
  • Aroma: květinová jako šeřík, černé ořechy a javor
  • Chuť: jako dobré Chardonnay, černé ořechy a javor
  • Závěr: ovocný s nádechem borovice

Toto je přesně druh tabulky ze světa kraftové čokolády, která stojí za svou vysokou cenu, luxusní řada, limitovaná edice, vzácné kakao, unikátní ingredience.. výsledkem je raritní chuť a gurmánský zážitek nejvyššího kalibru. Tabulka Vás přenese do Kanady.

Ořešák černý (black walnut) je velmi chutný a výživný druh amerického ořechu (takový pro nás exotický černý vlašák), který se v holistice často používá jako velmi účinný protiparazitální prostředek (extrakty a tinktury z něj), mj. údajně čistí trávicí trakt a působí proti plísním. Látky v něm obsažené významně přispívají ke správné funkci a regeneraci jater čistit organismus, podpořit přirozenou imunitu, zlepšit aktivitu mozkových funkcí, podpořit chuť k jídlu, snížit cholesterol, zlepšit arterosklerotické projevy a příznivě ovlivňovat kardiovaskulární systém (s významným vlivem na cévy). Indiánští léčitelé a šamani používali proti parazitárním infekcím očistné rituály, během kterých došlo i na extrakt z právě ořešáku černého. Ten měl očistit střevní trakt od přemnožených infekčních parazitů a postupně tím zlepšit imunitu a celkový stav.

Javorový sirup (koncentrovaná javorová míza) použitý k oslazení této tabulky je pak skvělou volbou díky antioxidantům, obsaženým minerálům a nižšímu glykemickému indexu. Obsahuje množství stopových prvků a jde o tradiční přírodní kanadské sladidlo - zdravou náhradu rafinovaného cukru.

BAGUA KMENOVÉ KAKAO - Nativní kakao, jedinečné a vysoce kvalitní.

Kakao Bagua je nepochybně jedním z nejkrásnějších pokladů Amazonie a patří k nejstarším odrůdám kakaa na světě, jehož pěstování sahá až do roku 3000 před naším letopočtem, kdy rostlo divoce. V peruánské oblasti Amazonie s tropickým podnebím a diverzifikovaným zemědělstvím objevil ICAM neprozkoumané plantáže, kde se zachovala autentická a originální chuť „Xocoatl“, kterou stále pěstuje komunita Mayo Chincipe. ICAM odhalil nejstarší a nejvyhledávanější ze všech odrůd kakaa: extrémně vzácné, křehké a raritní kakao Criollo, které se nyní pěstuje pouze v malých, specifických oblastech světa. Je to velmi světlé, téměř bílé kakao, které má jemné, ale aromatické tóny, odhalující intenzivní, výraznou chuť. Autentická a čistá chuť tohoto kakaa vždy vede k mimořádné čokoládě.

V Peru ICAM spolupracuje s APROCAM, družstevním sdružením, které v současnosti sdružuje asi 460 malých pěstitelů kakaa a kávy, z nichž velká část patří k původní komunitě Awajúnu. Hlavním cílem APROCAMu je zlepšit kvalitu života svých členů a zvýšit jejich zisky podporou kvality kakaa. Všechny aktivity spolupráce se řídí kritérii environmentální udržitelnosti, která zaručují zachování stávajícího ekosystému, kritérii sociální udržitelnosti, která přispívají k blahu jejích členů, a ekonomickou udržitelností při spravedlivém sdílení zisků.

  • Příběh Qantu začíná před deseti lety v Cuscu v Peru, dva mladí cestovatelé Elfi a Maxime se náhodou setkají a plamen okamžitě vzplane... Tento plamen se přenese do světa kakaa v roce 2014 během jejich první návštěvy plantáže, Alto El Sol v severním Peru, kde tato nesmírná vášeň a hrdost pěstitelů kakaa otřásla chodem jejich životů.
  • Při výzkumu kakaa objevili čokoládu vyrobenou z bobů po tabulku malými řemeslnými výrobci čokolády. Bylo to naprosté překvapení, chutě, stejně silné a odlišné od jedné tabulky k druhé, ohromily naše dva budoucí výrobce čokolády. Nápad pak začíná růst, Elfi pochází ze země pěstující kakao, Maxime ze země hojně konzumující čokoládu, 1 + 1 = 2…
  • V létě 2016 se sen stal skutečností, farmáře vybrali, nakoupili drobné vybavení, první dovoz kakaových bobů na cestě, kouzlo mohlo začít.. I když první tabulky nejsou úplně kouzelné, úsilí se vyplácí, protože první tři tabulky Qantu byly oceněny dvěma zlatými medailemi a jednou stříbrnou medailí na Academy of Chocolate Awards v Londýně ve Velké Británii v červnu 2017!
  • Ale proč jméno Qantu? Je to silný symbol pro Elfi a Maxime. Symbol jednoty a pohostinnosti, to je název národní květiny Peru a Bolívie. Stejně jako místo, kde se setkali, i tato květina pochází z peruánských And. Slovo Qantu pochází z rodného jazyka Quechua a vyslovuje se „Kantu“.

Elfi a Maxime, jeden z nejrozkošnějších manželských párů v oboru kraftové čokolády, vstoupili na čokoládovou scénu v roce 2017 a hned vyhráli ceny Academy of Chocolate. Povzbuzují farmy, se kterými pracují v Elfiho rodné zemi Peru, aby se vyhnuli ekonomickému pokušení komerčních odrůd kakaa nebo hybridů, místo toho podporují biologickou rozmanitost tím, že se přísně zaměřují na původní odrůdy kakaa. Čokoláda Qantu je hlubokým ponorem do role genetiky a terroiru v příchutích, ve kterých si mohou libovat jak nováčci, tak odborníci.

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní hořké tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Qantu Black Walnut je oslazená javorovým sirupem a třtinovým cukrem v množství pouhých 6,1g celkových cukrů na polovinu celé tabulky (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce malého jablka).

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Kanada
SLOŽENÍ: Kakaové boby, třtinový cukr, ořešák černý, javorový sirup, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 70 %. Může obsahovat stopy mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 25 G (polovina tabulky/1 porce):

Energetická hodnota 142 kcal
Tuky 11 g, z toho nasycené mastné kyseliny 5,1g
Sacharidy 9,9g (z toho 2,7g vláknina a 6,1g cukry)
Bílkoviny 2,7g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

85% L’ESTERRE (Grenada) rustikální - ORFÉVE 70g

85% L’ESTERRE (Grenada) rustikální - ORFÉVE 70g

85% prémiová švýcarská čokoláda od ORFÈVE ze Ženevy - rustikální.

skladem

299 Kč

84% Pure Chocolate (Jamajka) 60g

84% Pure Chocolate (Jamajka) 60g

84% prémiová hořká čokoláda z nejlepších bobů Jamajky.

skladem

169 Kč

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená s aromatickým dřevem Palo Santo.

skladem

899 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím