Samolepka Michel Cluizel 20×20 cm | ČokoBanka.cz

99% jemně kořeněná čokoláda hladké konzistence s výrazným a dlouhým chuťovým dozvukem.

Noir Infini získala bronzovou medaili na Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best dark chocolate Bean-to-Bar over 80%“.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

INGREDIENTS – COUVERTURE, VALUE RANGE

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie.

Čokoládovna systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.

Chocolatier Michel Cluizel has passed away

Michel Cluizel, druhá generace společnosti Manufacture Cluizel a klíčový hráč v její národní a mezinárodní expanzi, opustil čokoládový svět v roce 2020 ve věku 87 let. V pouhých 14 letech se naučil vyrábět čokoládu v dílně svých rodičů a aktivně se podílel na transformaci rodinného podniku v unikátní továrnu na čokoládu v Damville (Normandie) v roce 1948. Reputace značky v průběhu let rostla a otevřela svůj první butik v roce 1987 na rue Saint-Honoré v Paříži. V současné době má Manufacture pět obchodů v Paříži, dva v New Yorku a přepážky na různých prodejních místech v Japonsku. V 80. letech společnost vyrobila první čokoládu se 72% kakaa. Cluizel představil také „Noir Infini“ - první 99% kakaovou čokoládu, a propagoval navázání přímého kontaktu s pěstiteli kakaa po celém světě, aby mohli navrhnout své čokoládové plantáže. V roce 2000 získal Cluizel značku „Noble Ingredients“(viz výše) a v roce 2012 byl uznán jako „Living Heritage Company“ - označení udělované francouzským firmám s výjimečnými řemeslnými dovednostmi a průmyslu, který umí skloubit tradici s inovací. Michel věděl, jak přenést lásku k čokoládě na své potomky. V roce 2005 převzali podnikání jeho synové Marc, Catherine a Sylvie a nedávno se přidala i čtvrtá generace...

Tato 99% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

,,100% čokolády (mezi které tato 99% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 30 g
VYROBENO: Francie
SLOŽENÍ: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, zázvor, skořice, pravá Bourbon vanilka. Podíl kakaa min. 99%. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2546 kJ/609 kcal
Tuky 54,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33,9 g
Sacharidy 0,8 g
z toho cukry 0,8 g
Bílkoviny 1,18 g
Sůl 0,02 g

Odrůda bobů: blend (směs)

Aroma profil: tóny koření, skořice, zázvor

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% Friis-Holm (bez přísad) 80g

100% Friis-Holm (bez přísad) 80g

100% čokoládová tabulka Friis-Holm La Dalia oceněná zlatem.

skladem

289 Kč

BIO 70% Borovicová (Tanzanie) Karuna 60g

BIO 70% Borovicová (Tanzanie) Karuna 60g

70% tmavá BIO čokoláda Karuna s dotekem borovice od čokolatiérů z jižního Tyrolska.

skladem

179 Kč

BIO 100% Esmeraldas Rio Verde (bez přísad) KUNÁ 60g (2x30g)

BIO 100% Esmeraldas Rio Verde (bez přísad) KUNÁ 60g (2x30g)

100% BIO čokoládová dvojtabulka Kuná.

skladem

169 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím