Míšina čokoláda

Tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie. Vytvořena pouze z kakaových bobů a trochy třtinového cukru (do 15%). Jemně máslová s nuancemi jablek a třešní.

Tato čokoláda získala v roce 2018 stříbrnou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně. V roce 2019 získala i jednu hvězdu na gurmánské soutěži Great Taste Awards v Anglii.

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

Tato 85% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaového sušiny nejméně 85%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2540 kJ/607 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 15 g
z toho cukry 14 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,0g

Vyrobená z tanzánského kakaa z oblasti Kakao Kamili.
Aroma profil:  Silná kakaová intenzita s vodopádem ovoce a jablky. Tóny třešní.

veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

CHOKOS 250g

CHOKOS 250g

BIO,RAW směs na přípravu funkční prémiové horké čokolády v poměru 1:1 až 1:2 s horkou vodou.

skladem

319 Kč

BIO Kozí mléko Georgia Ramon 50g

BIO Kozí mléko Georgia Ramon 50g

BIO čokoláda s kozím mlékem.

skladem

169 Kč

100% Vietnam (bez přísad) Rococo 70g

100% Vietnam (bez přísad) Rococo 70g

100% prémiová čokoládová tabulka z Vietnamského kakaa.

není skladem

179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím