Složení tohoto RAW produktu je 77 % divokého a nepraženého bio kakaa a 23 % bio třtinového cukru. Celý proces výroby je držen do 41°C. Naše RAW 77% je vyrobena výhradně z divokého kakaa z bolivijské amazonské džungle. Tyto kakaové rostliny rostou bez jakéhokoli lidského zásahu, to znamená, že jsou výsledkem přirozeného procesu divočiny, který se vyskytuje výhradně v amazonské džungli. Naše kakao je sbíráno a fermentováno domorodci v rámci respektu k jejich starobylé kultuře, je sušeno na slunci a zpracováváno naší společností, s vášní a podle přísných kritérií CSR. CERES GmbH certifikuje divokou kvalitu kakaa, stejně jako organickou sklizeň a výrobní proces.

Hluboko v amazonském deštném pralese rostou divoké kakaové stromy Beniano, a to po staletí. Jednou ročně se sběrači kakaa z Baures v Bolívii vydají do husté džungle, aby nasbírali zralé žluté kakaové lusky. Než začali sklízet boby; kakao rostlo, zrálo a hnilo v bolivijské džungli. Nikdo tomu nevěnoval žádnou pozornost a na sladké, bílé kakaové dužině si pochutnala pouze divoká zvěř.

"Sedí na lesní půdě v gumových holínkách. Hlavu má zakrytou tyrkysovým šátkem a na sobě těžkou bundu – v deštném pralese je lepší být v horku ale bezpečí, než se vystavovat komárům.. Pár přesných seknutí z mačety otevře kakaový lusk. Pár statných rukou vyhrabe boby a zahodí prázdný lusk.

Muž, který současně žvýká koku, je jen jedním ze zhruba 200 sběračů kakaa, kteří obývají džungli v Beni v Bolívii během sklizně. Stráví dva měsíce hledáním a sběrem skutečného divokého kakaa. Tvrdá psychická práce je vyhrazena pro muže, zatímco ženy zůstávají v Baures a manipulují s kakaem, jakmile je sklizeno."

Dnes je Chocolate Baure pravděpodobně považována za nejlepší čokoládu vyráběnou v Bolívii a lze ji nalézt lokálně v nejexkluzivnějších gurmánských obchodech a lahůdkách, stejně jako v nejlepších pětihvězdičkových hotelech a nejlepších restauracích. Světově proslulé kavárenské řetězce si také vybraly Chocolate Baure, aby ve svých místních restauracích nabízely vysoce kvalitní divoké a organické čokolády.

Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. 

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě. 

Nesmírný rozdíl mezi divokým kakaovým bobem (malinký vlevo) a běžným kakaovým bobem (velký vpravo). Kromě rozdílu ve velikosti je obrovský rozdíl v podílu kakaového másla, který je u divokých bobů vyšší. Nejdůležitější však je genetika tohoto divokého kakaa z před-kolumbijských dob bez jakékoli kultivace či hybridizace a trvalá absence herbicidů, pesticidů, umělých hnojiv a jiné chemie v divoké džungli, jejíž výsledkem je organická top kvalita s wild harvest certifikací.

Tato 77% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

77% RAW baures je oslazená třtinovým cukrem v množství 11,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce malého jablka).

HMOTNOST: 70g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Bolívie Vyrobeno: Bolívie
SLOŽENÍ: Kakaový likér (100% nepražené divoké kakaové boby beniano)*, kakaové máslo, třtinový cukr*. Ekologické zemědělství mimo EU. *Certifikováno BO-BIO-140. Obsah kakaové sušiny 77 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2637 kJ/638 kcal
Tuky 51,15 g, z toho nasycené mastné kyseliny 33,02 g
Sacharidy 23,28 g (část jako vláknina)
z toho cukry 16,48 g
Bílkoviny 8,32 g
Sůl 0,0015g

Odrůda kakaa: divoké beniano

Aromatický profil: vyvážená s exotickými tóny, květinami a exotickým ovocem

RAW a Bezlepkové
veganské a bez sóje

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Divoká 78% Oialla (BIO) 60g

Divoká 78% Oialla (BIO) 60g

Unikátní 78% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

není skladem

229 Kč 199 Kč

1A Ceremoniální Okumidori Matcha (Japonsko) 30g

1A Ceremoniální Okumidori Matcha (Japonsko) 30g

Nejkvalitnější japonská okumidori matcha pro čajové obřady. S nezaměnitelným aroma a v organické kvalitě.

dostupnost podle variant

1 299 Kč 1 199 Kč

Divoká 72% Oialla (BIO) 60g

Divoká 72% Oialla (BIO) 60g

Unikátní 72% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

skladem

229 Kč 199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím