Tato 70% single origin hořká čokoláda Paradai je vyrobena z kakaa z thajské provincie Chanthaburi a vyznačuje se především svými ovocnými tóny a alkoholovým nádechem.

„Chantaburi Dark 70%“ byla nejlepší neochucená hořká čokoládová tyčinka, vyrobená PARADAi na International chocolate awards 2022, malým výrobcem malých dávek čokolády v Thajsku, s báječným skóre  91,8  ze 100 na naší čokoládové stupnici, což je jedno z nejvyšších, jaké jsme kdy viděli. tento rok. PARADAi byl oceněn zvláštním zlatem jako výrobce čokolády a za přímý obchod.

Chuť po alkoholu, jako tropické ovoce v rumu nebo třeba tequile.
– Alex Rast
Tóny zeleného čaje, borůvky a závěr levandule.
– Barbie Van Horn
Chuť broskvového moštu a zelené trávy.
– Martin Christy

Degustační poznámky (2024): Tropické ovoce, maliny, červené víno

Kakaový původ: Chanthaburi, Thajsko

Ocenění: ICHW- Zlato, Schupp List 5 Star

  • květinová vůně: ibišek
  • zemité aroma: lesní půdy, sena
  • ovocné aroma: mango, pomeranč, ananas
  • Čokoláda hned od začátku překvapí intenzivními ovocnými tóny exotické směsi citrusů, ananasu, banánu a pomeranče. Následují zemité tóny lesní půdy a dřevité tóny. Vše se snoubí s jakýmsi alkoholovým nádechem snad vína či likéru. Překvapivá je také světlá barva čokolády, téměř jako mléčná čokoláda. 70% obsah kakaa v čokoládě není patrný.
  • Výrobce: PARADAi Chocolate | Bangkok | Thajsko
  • Dva zakladatelé Paradai jsou ve skutečnosti majitelé pražírny kávy. V určitém okamžiku se však začali zajímat o kakao a začali vyrábět Čokoládu sami. Na jihu země v oblasti Nakhon Si Thammarat je mnoho pěstitelů kakaa, a tak začali nakupovat kakao zde. Svět se dozvěděl o Paradai Thai Craft Chocolate díky jejím četným oceněním na International Chocolate Awards a Academy of Chocolate.

Speciální: Bean to Bar, Craft Chocolate, Direct Trade, Single Origin, oceněné

Balení: Paradai ve spolupráci s místním přítelem ilustrátorem balí svou čokoládu do krásného recyklovaného papíru s návrhy inspirovanými tradičními thajskými vzory.

Tato 70 hořká čokoláda s kakaem z Chanthaburi vystihuje na obalu thajskou kulturu s výraznými vzory a dvěma postavami Ramakien - obra a Mekhala - z thajského eposu, ve kterém se obr pokouší ukrást šperky z Mekhaly. Místo drahokamů se jí zde obr snaží ukrást kakaové lusky. Na obalu tedy vidíme malou obměnu příběhu spolu s konkrétními charakteristikami regionu, ve kterém se příslušné kakao pěstuje.

Kakao pochází od dvou až tří kakaových farmářů s vybranými odrůdami kakaa z provincie Chanthaburi, která je známá pěstováním kakaa a vyvinula se v centrum pro vysoce kvalitní kakao v Thajsku. Nachází se na východě Thajska a díky četným mangrovovým lesům a sadů si udělalo jméno jako „zahradní provincie“. Lahodné aromatické profily různých chutných hybridů Trinitario jsou v Paradai optimalizovány správnými posklizňovými procesy, aby se projevil jejich plný potenciál.

Inspirativní příběh Paradai: Phurich a Warit objevili zanedbané kakaové stromy v zadních zahradách Nakhon Si Thammarat a viděli příležitost proměnit je v něco smysluplného. Oba přátelé tedy založili Paradai, což v thajštině znamená přátelství.

Od té doby získávají kakao od malých farmářů z různých oblastí Thajska. Vize za tím je přinést světu thajskou kulturu prostřednictvím čokolády: nejlepší thajskou chuť a design. Paradai hodně experimentuje s různým kakaem a výrobním procesem – od fermentace přes pražení až po dokonalý recept. Její vášeň spočívá především v ražení vlastního podpisu do čokolád Bean to Bar, který vrcholí nezaměnitelným aromatickým profilem.

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 50g
VYROBENO: Thajsko Země původu kakaa: Thajsko
SLOŽENÍ: Thajské kakaové boby a máslo, surový třtinový cukr. Obsah kakaa 70%. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

    • Energie (kalorie): 2652,7 kJ (634 kcal)
    • Tuky: 49,6 g, Z toho nasycené mastné kyseliny: 30,4 g
    • Sacharidy: 40,2 g, Z toho cukry: 30,1 g
    • Bílkoviny: 6,8 g
    • Sůl: 0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

74% Tasmanian Whisky Ex-Chardonnay (2018) - To’ak 50g

74% Tasmanian Whisky Ex-Chardonnay (2018) - To’ak 50g

74% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po whisky.

není skladem

1 299 Kč

73% Tequila cask (2015) - To’ak 50g

73% Tequila cask (2015) - To’ak 50g

73% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudech po tequile.

není skladem

1 299 Kč

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená s aromatickým dřevem Palo Santo.

skladem

899 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím