Auro - mezinárodně oceňovaná prémiová značka kakaových tabulek typu „bean-to-bar“ vycházející z udržitelnosti prostřednictvím přímého obchodu a vyráběná pouze z těch nejlepších filipínských ingrediencí.
Celosvětově uznávané a oceněné - vášeň značky Auro předvést jedinečné filipínské kakao byla celosvětově uznána těmi nejprestižnějšími subjekty, jako je Academy of Chocolate (AoC), Great Taste Award a International Chocolate Awards. Od svého uvedení na trh v polovině roku 2017 získala Auro Chocolate již celkem 36 mezinárodních ocenění.
Reserve kolekce je vášnivě vytvořena z nejlepších bobů jediné sklizně. Saloy se nachází mezi tropickými horskými lesy a má svěží pramenitou vodu protékající tradičními farmami, které dodávají její čokoládě velmi dynamické tóny bylin, bergamotu a třešní.
Saloy je komunita s necelými 2100 obyvateli, která je součástí města Davao na jižním ostrově Mindanao. Davao zde bylo kdysi centrem pěstování kakaa. Saloy je ve skutečnosti daleko za městem Davao, v hornaté oblasti s tropickým lesem.
Zábavný fakt: AU, chemický symbol zlata v periodické tabulce v kombinaci s ORO, což znamená „zlato“ ve filipínštině a španělštině (společně název Auro) představuje nový způsob pohledu na starou tradici - Kakao je na Filipínách již více než 300 let a naší úlohou je tento poklad odhalit a přeměnit jej na produkty, které zdůrazní jeho skutečnou hodnotu.
Rozměr tabulky: 9,5 mm x 96 mm x 193 mm
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato 70% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
70% tmavá čokoláda Saloy je oslazená třtinovým cukrem v celkovém množství 15g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Filipíny
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 70 %.
Aroma profil: bylinky, bergamot a třešně
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2301 kJ/550 kcal
Tuky 38 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 46 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 2mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 75% Bali Georgia Ramon 50g
Nejlepší kvalita kakaa z Bali/Indonésie převedená do BIO tabulky Georgia Ramon.
skladem
179 Kč 169 Kč
95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 50g
Nejlepší "skoro stovka" na světě. Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska.
skladem
249 Kč