Divoká 70% Luisa Abram Acará River
Divoká a lahodná 70% čokoláda z brazilského amazonského lesa. Zobrazit více
Kód: | Kód: LAB1 |
Divoké kakao z břehů řek Acará a Arauia
V povodí řeky Dolní Amazonky je kakao zakoupené od několika rodin na březích řek Acará a Arauaia fermentováno ženami ze dvou z těchto rodin, v nejřemeslnějším procesu mezi těmi, které tvoří portfolio čokolád Luisa Abram. V této oblasti představuje hlavní činnost těžba açaí, následovaná kakaem. V této oblasti se ale sklízí také ovoce a kakaovo-příbuzné ovoce cupuaçu a divoká amazonská vanilka. Kakao sklizené v této oblasti je typu Amelonado a má vysokou genetickou čistotu.
Tato čokoláda má chuťové tóny ořechů, karamelu a ananasu. Má poměrně pevnou texturu díky přirozeně nižšímu množství kakaového másla v bobech. Chuť čokolády Acará je přesně ta, která většině náročných spotřebitelů vyhovuje, protože genetická rozmanitost tohoto bobu je přítomna v jiných částech světa.
Krásné balení obsahuje dvě tabulky po 40g, balené samostatně, celkem 80g čokolády. Nemusíte tak celou čokoládu otevřít najednou a můžete ji ve 100% kvalitě spotřebovat na vícekrát! Tedy pokud se vám podaří ovládnout se, samozřejmě. Na obalu je také zobrazen příběh čokolády a mapa původu.
Tato čokoláda získala zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v roce 2018.
Chuťové tóny : ananas, karamel, ořechy a kandované ovoce s nádechem banánu
Kakao z Rio Acará (Pará): Naším jediným dodavatelem je Iolanda a Francisco (Bico), její manžel. Jsou to obyvatelé řeky, kteří žijí na březích řeky Arauaia, větve Acará. Iolanda a Bico nakupují kakao od osmi až deseti rodin podél řek Arauaia, Acará a Guamá. Fermentované kakao od Iolandy a Bico jsme začali kupovat v roce 2015, kdy nám nakvasili 200 kilo. V roce 2021 jich vyrobili 1,8 tuny. To je neuvěřitelný výkon vzhledem k podmínkám, ve kterých pracují. Máme mnoho problémů, jak dostat tyto objemy odtamtud a dostat je do naší továrny. Nemají firmu a dopravní podnik tam, kde bydlí, nedosahuje. Kromě toho nejsou schopni vystavovat faktury, které požaduje dopravní podnik doma, a k tomu vystavují samostatné faktury na oddělení finančního oddělení v Barcareně, městě nejblíže jejich domovu. Je to značné úsilí dostat to kakao odtud. Někdy musíme při této logistice počítat s pomocí našich partnerů na řece Tocantins.
Tato 70% hořká čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
70% Luisa Abram je oslazená třtinovým cukrem v množství 12g na celou 40g tabulku (v balení jsou 2) - ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom malém jablku.
HMOTNOST: 80g (2x40g)
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Brazílie Vyrobeno: Brazílie
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 70%. Informace k alergenům - Bez lepku, vyrobeno v zařízení zpracovávajícím mléko a ořechy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2248 kJ/537 kcal
Tuky 40 g, z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 30g, z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8,8 g
Sůl 32,5mg
Odrůda kakaa: amelonado
Chuťové tóny : ananas, karamel, ořechy a kandované ovoce s nádechem banánu
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO Prémiový Javorový sirup ESCUMINAC (Kanada) (CZ-BIO-002)
BIO kanadský prémiový 100% javorový sirup oceněný 2 hvězdami Great Taste a ze staletých organických hájů v Quebecu.
Směs 5 divokých mořských řas (Skotsko) Rosita 60 kapslí
Směs pěti divokých, organických mořských řas, ručně sklizených z nedotčených vod Pentland Firth ve Skotsku. Bohatá na základní mikroživiny, nabízí udržitelnou a sledovatelnou možnost pro vylepšení rozličných pokrmů.
Goodnow farms Kakao pravé (z čerstvého lisování kakaového másla) - USA (226g)
Pravé 100% kakao unikátní (prášek) z výroby čerstvě lisovaného kakaového másla. Nízkotučné. Neslazené, přirozeně bohaté na antioxdianty, minerály jako hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor, měď aj.
NANO IRON (THF nano-železo) 1l
Nano železo nové generace s ultra-malými částicemi (70 ppm). Rychle se vstřebává v ústech a obchází překážky, které mohou absorpci ovlivnit.
80% Piura Blanco (Peru) Dick Taylor 57g
Raritní limitka z pouštního kakaa Puerta Pulache nedaleko Piury v Peru je opravdu jedinečná.