BIO 64% Friis-Holm Madagascar fast dried (CZ-BIO-002)
64% čokoláda Friis-Holm oceněná zlatem. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Friis-Holm |
Kód: | Kód: |
Friis-Holm Chocolate funguje na ideji vytvářet nejlepší čokoládu na světě - jak v chuti, tak také nejlepší pro celý svět svou udržitelností a přístupem ve všech krocích produkce.
Jedna z nejlepších a nejceněnějších čokoládových značek světa z Dánska. Neuvěřitelná konzistence, různorodost tónů a vyváženost.
Kakaové boby v této tabulce pochází z Bejofo Estate na Madagaskaru, což je masivní panství, kde se pěstuje světoznámé bio kakao. Důvodem, proč tomu říkáme ’Fast Dried’ je ten, že po fermentaci sušíme boby na začátku 8 hodin denně na slunci. To je v protikladu k našemu Madagascar 64 % Slow Dried, kde je proces sušení bobů mnohem pomalejší. To nakonci vytváří velmi odlišný chuťový profil. Madagaskar 64 % Fast Dried má kyselejší spontánnější chuť a až lentilkovou sladkost. Velmi čistá a něžná čokoláda.
Mikkel Friis-Holm - zakladatel značky Friis-Holm Chocolade v Dánsku, patří jednoznačně mezi špičku čokoládových alchymistů světa. Byl šéfkuchařem a studoval DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Díky svým znalostem si při výrobě Friis-Holm tabulek čaruje s dobou fermentace a výsledkem je, že téměř každá z jeho čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii. Když jednou ochutnáte, nebudete chtít nikdy přestat a pochopíte cennost této top světové značky.
Tato 64% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Madagascar Vyrobeno: Dánsko
SLOŽENÍ: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo. Obsah kakaa min. 64%. Může obsahovat stopy mléka. Vše z ekologického zemědělství mimo EU (DK-OKO-100)
CZ-BIO-002
Výživové údaje na 100 g:
Energie: 2448 kJ / 585 kcal
Tuky: 42 g, z toho nasycené 26 g
Sacharidy: 48 g, z toho cukry: 36 g
Bílkoviny: 6 g
Sůl: 0,01 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
85% Friis-Holm (bez přísad) 1,5kg (kostičky)
85% čokoládové kostičky Friis-Holm La Dalia oceněné zlatem v obřím výhodném balení.
100% Friis-Holm (bez přísad) 1,5kg (kostičky)
100% čokoládové kostičky Friis-Holm La Dalia oceněné zlatem v obřím výhodném balení.
BIO 64% Friis-Holm Madagascar (fast dried) 1,5 KG (CZ-BIO-002)
64% čokoládové kostičky Friis-Holm oceněné zlatem ve výhodném obřím balení.
BIO 50% Friis-Holm O’Payo Milk (kostičky) 1,5KG (CZ-BIO-002)
Jedna z nejlepších mléčných bean-to-bar čokolád světa od Friis-Holm z Dánska, mnoho let za sebou oceněná zlatem z prestižních soutěží světové čokolády. Navíc v bio kvalitě. Ve výhodném obřím balení kostiček.
BIO 50% Friis-Holm O’Payo Milk (CZ-BIO-002)
Jedna z nejlepších mléčných bean-to-bar čokolád světa od Friis-Holm z Dánska, mnoho let za sebou oceněná zlatem z prestižních soutěží světové čokolády. Navíc v bio kvalitě.