FRUITION, Woodstock, New York, USA

Výrobce čokolády Bryan Graham zdokonalil svou pozornost k detailu v The Culinary Institute of America, poté následovala stáž s mistrem cukrářem Jacquesem Torresem. Poté, v roce 2011, po 15 letech jako pekař a cukrář, Bryan našel svou skutečnou vášeň ve výrobě čokolády od bobů po tabulku.

  • Fruition Chocolate, jedna z medailemi velmi oceňovaných řemeslných čokolád současnosti, z Catskill Mountains v New Yorku od roku 2011.
  • Výrobce čokolády Fruition Bryan Graham má dlouholeté zkušenosti v oblasti pečiva, pekařství a čokolády, které sahají až do doby, kdy mu bylo pouhých 18 let na stáži pro obnovené profesionály v oblasti dezertů, jako je Jacques Torres Chocolates.
  • Jemné kakao z Bolívie, Peru, Madagaskaru, Kolumbie a Dominikánské republiky je minimálně zpracováno řemeslnými metodami, aby byl zachován okouzlující chuťový profil každého původu.

Tato 100% směs dvou našich oblíbených původů (Dominikánská republika a Peru) zdůrazňuje šťavnatou chuť červených bobulí a intenzivně pražený kakaový základ. Velmi ovocná čokoláda s příjemnou kyselinkou. Ručně vyrobené z dominikánského a peruánského kakaa. Oceněná 100% čokoládová tabulka bez cukru či aditiv z USA.

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 60g
VYROBENO: USA Země původu kakaa: Blend bobů Peru a Dominikánské republiky
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby. Obsah kakaa 100%. Může obsahovat stopy oříšků a mléka. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota  kcal
Tuky  g, z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g (větší část jako vláknina), z toho cukry 0 g
Bílkoviny  g
Sůl 0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% FU WAN napolitany RIVER Ping Tung (bez přísad) - 80g

100% FU WAN napolitany RIVER Ping Tung (bez přísad) - 80g

První tchaj-wanská kraftová čokoláda je FU WAN! 100% tree to bar napolitany bez aditiv v dárkové tubě - vytvořeno kompletně na Tchaj-Wanu. Konečně poprvé i v ČR.

skladem

799 Kč 699 Kč

100% RAW Chocolat Madagascar MAVA (bez přísad) 75g

100% RAW Chocolat Madagascar MAVA (bez přísad) 75g

100% a RAW čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Mava plantáž.

skladem

235 Kč 199 Kč

100% PARADAI Nakhon Si Thammarat (bez přísad) - Thajsko 50g

100% PARADAI Nakhon Si Thammarat (bez přísad) - Thajsko 50g

Prémiová thajská kraftová 100% čokoládová tabulka oceněná stříbrnou medailí AoC.

skladem

249 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím