Fjak Chocolate - Choc Exchange Craft Chocolate Bars, Gifts, Boxes

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Intenzivní hořká čokoláda s tóny ořechů, kůže a tabáku. Špičková kvalita vyrobená v Norsku. 

Vítěz zlaté medaile AoC 2022: Academy of Chocolate - Gold

Oceněné kakao nejvyšší kvality pochází přímo od více než 2500 certifikovaných ekologických farmářů USDA v Ugandě. 

Čokoláda Fjåk

Fjåk Chocolate, první norský výrobce čokolády od bobů po tabulky! Fjåk se zaměřuje na eticky obchodované organické kakaové boby s použitím čerstvých surovin inspirovaných okolní severskou přírodou. Majitelé Agur a Siv začali svou čokoládovou cestu v roce 2015 dva roky experimentováním a zdokonalováním své čokolády. Fjåk byl oficiálně uveden na trh v roce 2017 a do roku 2018 již získal několik ocenění vč. zlatých medailí. Název Fjåk pochází z hardangerského dialektu, kde se lidé v regionu navzájem označovali jako fjåk. Zhruba se to překládá jako „milující“ nebo „čestný“!

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

Chuťové tóny: oříšky, kůže, tabák, lehká kyselka

HMOTNOST: 53g
ZEMĚ PŮVODU bobů: Uganda Vyrobeno: Norsko
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby, organické kakaové máslo. Vše z ekologického zemědělství NO-OKO-01 (mimo EU produkce). Obsah kakaa min. 100 %. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléčných výrobků.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2443kJ/584 kcal
Tuky 47g, z toho nasycené mastné kyseliny 29g
Sacharidy 0g, z toho cukry 0g
Bílkoviny 7,1 g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Nordické pralinky s divokými bylinami - Oialla (BIO) 150g (16ks)

Nordické pralinky s divokými bylinami - Oialla (BIO) 150g (16ks)

Unikátní 64% čokoládové pralinky se 4 druhy divokých nordických bylin od divoké Oialla z Dánska v organické kvalitě.

není skladem

999 Kč

Divoká 46% Oialla darkmilk (BIO) 60g

Divoká 46% Oialla darkmilk (BIO) 60g

Unikátní 46% darkmilk čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi tmavými mléčnými tabulkami.

skladem

229 Kč

Divoká 78% Oialla (BIO) 60g

Divoká 78% Oialla (BIO) 60g

Unikátní 78% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

není skladem

229 Kč 199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím