Nejintenzivnější čokoláda od Jamaica Pure Chocolate pro zejména opravdové čokoládové fajnšmekry a znalce, avšak stále velmi dostupná i pro lidi, kteří nejsou zvyklí na tak vysoké procento kakaa díky nejprémiovějším bobům z Jamajky a jejich unikátnímu profilu chutí.

Více o výrobci: https://www.purechocolatecompany.com/our-story Přečtěte si také prosím tento článek v Jamaica Observer. 


Kakao od Dennise Bodieho

Kakao používané PURE Chocolate dodává Dennis Bodie. Farmář ve vesničce uprostřed John Crow Mountains s názvem Tom’s Hope (ve Společenstvu farnosti Portland ). K nalezení Bodieho farmy opravdu potřebujete pomoc místních obyvatel. Nejsou tam žádné názvy ulic, žádná čísla domů, ani farma nemá jméno. Dennis Bodie vlastní farmu. Je to jeho pýcha a radost; své srdce a duši zavázal své farmě, nejezdí na dovolenou, ale jak říká, každý den si užívá zvuk potoka a přírody kolem sebe.

Jeho unikátní kakao je kříženec mezi Criollo a Trinitario, fermentované a sušené ručně. Při výrobě čokolády je rozhodující, co se děje při sklizni a po ní. Díky jeho osobnímu a speciálnímu procesu je co nejlépe zachována mimořádná kakaová chuť původních kakaových bobů. Znalci ví, že žádné boby nechutnají podobně jako boby z Jamajky.

Chuťové poznámky: Hluboká hořkost a intenzita, alkoholové noty a pražené ořechy, tmavý karamel a bobule, nuance bourbonu

Tipy na párování: Port, px sherry, shiraz

Artwork na obalu: "Black Moons" od Taj Francise

Tato 84% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Čokoláda 84% Pure Chocolate je oslazená nerafinovaným třtinovým cukrem v množství 9,6g na celou tabulku - ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce jablka.

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 60g
ZEMĚ PŮVODU: Jamajka
SLOŽENÍ: Jamajské kakaové boby prvotřídní kvality, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny 84 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2470 kJ/591 kcal
Tuky 42g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g
Sacharidy 47g (většina jako vláknina), z toho cukry 16g
Bílkoviny 10g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g

80,5% RAIN HARVEST (2015) - To’ak 50g

80,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature z vintage Dark sklizně po období těžkých dešťů 2015.

skladem

899 Kč

81% Andean Alder ORIGIN (2014) - To’ak 50g

81% Andean Alder ORIGIN (2014) - To’ak 50g

81% heirloom čokoláda řady To’ak origin roky stařená v andské olši.

skladem

4 999 Kč 3 999 Kč

81% Cognac Cask Aged ORIGIN (2014) - To’ak 50g

81% Cognac Cask Aged ORIGIN (2014) - To’ak 50g

81% heirloom čokoláda řady To’ak origin stařená devět let v koňakovém sudu z francouzského dubu je zároveň nejdéle zrající čokoládou světa.

není skladem

6 270 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím