Články

Druhý rozhovor z naší vyjímečné Toak chocolate degustace

Pokračování .... Druhý rozhovor z naší vyjímečné Toak chocolate degustace  Protože se Vám rozhovor, který jsme s Adamem připravili velmi líbil a děkujeme tímto za ohlasy , rozhodli jsme se pro Vás napsat ještě pokračování.Rádi bychom se podělili o názory účastníků a přiblížili Vám své dojmy z degustace čokolády  Toak.  Nechte se unést na vlně Toak chocolate a děkujeme za Vaši přízeň.  Jaké jsou ... více »

Toak chocolate - exkluzivní rozhovor s Adamem Raw

 ŠÁRKA HOLBOVÁ 6.4.2023 Jsem velmi vděčná, že se mohu podělit o úžasný rozhovor, který jsme společně s Adamem uskutečnili. Byla jsem účastnicí degustace této čokolády a museli jsme se podělit o to všechno! Rozhovor je doplněn o fotografie z degustace, o které se postarala fotografka Renáta Botošová www.renei.cz a za to moc děkujeme!  Vyzpovídala jsem Adama a moc si vážím času, který pro to ... více »

Doporučení k degustaci kvalitní čokolády

Základní pokyny pro degustaci výběrových čokolád: Vždy se začíná od nejvíce-procentních tmavých čokolád a směrem dolů k více sladkým s menším podílem kakaa. Například začneme 100% a 90% a postupujeme k 70% a nakonec mléčným darkmilk. Pokd by jsme začali nižšími % tak následná ochutnávka vysokých % bude ovlivněna sladkostí těch předchozích vždy k horšímu. Čokoláda se nežvýká/nekouše ale cumlá - nechává ... více »

Co je to ceremoniální kakao?

SHARON TERENZIOVÁ 8. PROSINCE 2021 Ceremoniální kakao je hodně podobné astrologii. Někteří lidé tomu věří, jiní ne. V jednom rohu ringu racionální skepse položí všechny důvody, proč ceremoniální kakao není nic jiného než nóbl slovo. V opačném rohu bude povznesená spiritualita bránit schopnost tohoto nápoje přinášet čisté okamžiky blaženosti. Zde je však skutečný předmět sporu: Měli by spotřebitelé utrácet peníze za tzv. "ceremoniální" kakao, nebo ... více »

Psychoaktivní sloučeniny v čokoládě

JERRY TOTH 8. KVĚTNA 2020 Přemýšleli jste někdy, proč je jíst čokoládu tak zábavné? Níže je vaše odpověď.. Kakao – zdroj čokolády – je skutečným lékopisem psychoaktivních sloučenin, které jsou legální a ve většině kontextů velmi zdravé. Zde je pohled na to, co jsou a co dělají, uspořádané podle kategorií. Endokanabinoidy Endogenní kanabinoidy, také nazývané endokanabinoidy, jsou molekuly produkované vaším tělem. Jedním z prvních endokanabinoidů objevených vědou ... více »

Výkon zvyšující vlastnosti pravé čokolády

Jelikož sám používám kvalitní vysokoprocentní čokoládu a kakao jako oblíbený ergogen téměř celou svou tréninkovou historii, od 2016 jsem jimi zcela nahradil stimulanty i pravidelnou tréninkovou kávu, zásobovali jsme jimi naše sportovce a účastníky na velkých sportovních událostech typu CWWB a Raw Workout kempech apod. a mj. jsou také zde v nabídce webu zejména jako přírodní energetický multiminerál a multiantioxidant ... více »

Těžké kovy v čokoládě

STEPHANIE GARR 25. BŘEZNA 2023 Rychlá odpověď: asi ne. Zde je důvod: Obavy z množství kadmia a olova v čokoládě byly přehnané. Pokyny podle kalifornského Prop 65 jsou extrémně opatrné – museli byste spolknout 1000násobek maximální povolené dávky Prop (MADL), abyste stále zůstali na bezpečné úrovni („žádný pozorovatelný účinek“). Dá se s jistotou říci, že toho by bylo téměř nemožné dosáhnout, i kdybyste každý den konzumovali pouze ... více »

Fascinující historie čokolády

STEPHANIE GARR 19. LEDNA 2021 Čokoláda byla dlouho považována za posvátnou – mnohem déle než jakékoli organizované náboženství. V rozemletých bobech byla křtěna miminka, vojáci z nich usrkávali, aby získali sílu na bitevním poli, císaři je pili pro dlouhověkost a jako afrodiziakum v ložnici a – o mnoho století později – vynálezci a výrobci čokolády z nich udělali multimiliardový průmysl... Zde je hluboký ... více »

CWWB 2019 - COMPLETE RESULTS + European Records tables

Brand NEW Legendary results has been set this year on International Weighted Workout Battle in Czech Republic, where the best of the best in European Workout community clashed and performed! As always We invited the strongest and most strict, top level European Weighted Workout athletes from various fields - Powerlifting, Streetlifting, Rawlifting, Street Workout, Raw Workout, Calisthenics and Weighted and even Freestyle ... více »

Oficiální Workout Certifikace MASTER SPORT

Staň se také oficiálně certifikovaným Mistrem Sportu ve Workoutu! Jelikož inspirace vlastním příkladem je od začátku jedna z mých hlavních idejí, stal jsem se ihned sám oficiálně certifikovaným Workout sportovcem a chci dále v ČR informovat o této možnosti. Přestože jsem organizátorem nejprestižnějších Workoutových soutěží, chápu i druhou stranu a tedy například jedince, kteří soutěže rádi nemají anebo jim nejsou ... více »

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím