Logo rokokové čokolády

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

V provincii Ben Tren v oblasti delty Mekongu na jihu Vietnamu vládne extrémní vlhkost, je tam velké množství řek a vodních ploch. Země je zde extrémně úrodná kvůli této blízkosti řek i bažin. Je to oblast bohatá na ovocné plodiny, jejichž ovocné příchutě jsou skutečně patrné i v kakau této oblasti. Kakao z této oblasti má velmi plnou chuť - extrémní citrusovou kyselost s tóny limetky, černého rybízu a rozinek. V závěru chuti je možné ucítit až kefírové tóny.

Ve společnosti Rococo Chocolates vyrábí britskou čokoládu již více než 35 let. Bohaté dědictví a odborné znalosti Rococo umožnily poprvé přinést zákazníkům vytříbený vkus a zkušenosti, převedené do rozmanitých prémiových tabulek. Rococo věří v určování trendů, nikoli v jejich následování. Zakládá si na etických a udržitelných postupech a ve svých luxusních čokoládách používá pouze ty nejlepší ingredience.

Společnost byla založena na King’s Road v Londýně v roce 1983 a vybudovala si mezinárodní reputaci kvality. Pozornost věnovaná detailům, u každé z Rococo čokolád, je patrná z jejich vynikajícího vkusu i chuti. Rococo opakovaně vyhrává některá z nejprestižnějších ocenění v oboru čokolatiérů.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Chuťové tóny: limetky, černý rybíz, rozinky, kefír

HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Vietnam
SLOŽENÍ: Kakaové boby.  Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2301 kJ/550 kcal
Tuky 38,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26,7 g
Sacharidy 14,8 g (velká část jako vláknina)
z toho cukry 0,9 g
Bílkoviny 14,9 g
Sůl 0,01 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Výběr Amedei NERI - 12 napolitanů 55g

Výběr Amedei NERI - 12 napolitanů 55g

Výběr těch nejlepších tmavých výtvorů z kakaa od Amedei z Toskánska ve formě napolitanů (minitabulek) "9", Porcelana, Blanco de Criollo a Acero95 v dárkové krabičce.

skladem

319 Kč 299 Kč

70% Auro Saloy 60g

70% Auro Saloy 60g

70% tmavá čokoláda Auro s tóny bylin, bergamotu a třešní.

dostupnost podle variant

179 Kč

100% Chocolat Madagascar (bez přísad) 85g

100% Chocolat Madagascar (bez přísad) 85g

100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Oceněná zlatem.

skladem

159 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím